Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Mladý Ir s přezdívkou Noisestorm se po hudbě vrhl do vývoje her. Sám připravuje netradiční střílečku, kde budete hrát za kraby. Titul Crab Champions se o pozornost poprvé přihlásil na apríla 2018. A o dva roky později ve stejný den znovu. Tentokrát už má i stránku na Steamu a vydání v early access verzi slibuje 20. 8. 2020. Hra nabídne kooperativní PvE survival mód pro 1-4 hráče, závody a PvP duely až pro 6 hráčů.

- Nolan North, představitel Nathana Drakea v sérii Uncharted od Naughty Dog, prozradil, že se více těší na seriálovou adaptaci The Last of Us než na celovečerní film Uncharted, kde Nathana hraje mladý Tom Holland a Sullyho Mark Wahlberg. Podle jeho slov je v tomto případě lepší volbou seriál než film. Navíc se mu líbil Černobyl od Craiga Mazina, jenž má na starost právě seriál The Last of Us.

- Ned Luke, který nadaboval Michaela v Grand Theft Auto V (jedna z hlavních postav), prosí všechny, aby přestali vytvářet clickbaity a spekulace o novém GTA. Prý z toho důvodu, že nikdo mimo Rockstar Games nemá žádné informace o tom, co ve studiu připravují. Rockstar je jednou z mála firem, která dokáže udržet své projekty v tajnosti.

- Brzy bude oznámen Saints Row: The Third Remastered. Dosud nepředstavenou hru odhalilo ESRB, které ji udělilo rating 17+. Původně tahle akční open-world adventura vyšla v roce 2011. Remaster má dorazit na PS4, Xbox One a PC.

- Steam zaznamenal další rekord. PC platformu od Valve mělo současně zapnutou 24 157 126 hráčů. Nejhranější byl opět Counter-Strike: Global Offensive. Následuje Dota 2, PUBG, Mount & Blade II: Bannerlord, GTA V, Rainbow Six Siege, Rust, Football Manager 2020, ARK: Survival Evolved a Monster Hunter: World.

- PlatinumGames chystají páté oznámení. Po The Wonderful 101: Remastered, Project G.G., novém studiu v Tokiu a aprílovém vtípku budou v letošním roce oznamovat ještě něco. Hvězdy na oficiálních stránkách udávají, že se tak stane XX.XX.2020.

- IIapagokc ukázal svůj fanouškovský projekt Alien: Hope For The Future. Jde o impresivní sim projekt s prvky survival hororu a taktiky. Nejde o komerční hru, takže bude po dokončení zdarma. Vše se odehrává v kolonii Hadley’s Hope, před a během incidentu s xenomorfy. Hráč převezme roli jednoho z kolonistů a bude se snažit přežít, nalézt zásoby a další přeživší. Kromě skrývání bude možné s xenomorfem bojovat.

- Hideo Kojima se před předáním ceny BAFTA Fellowship rozpovídal o Metal Gear. Známý japonský vývojář prozradil, že původně měl být Metal Gear podobný tehdejší populární arkádovce Rambo. Kojima však neuposlechl záměr společnosti Konami a místo toho se inspiroval u 007 - James Bond dokázal proniknout na nepřátelské území úplně sám. Co se P.T. týče, tak pokud o Silent Hills skončil jako experiment, ale Kojima by chtěl vytvořit nový horor, který nás donutí podělat se do kalhot. Už má nápady.

- Producent Yoshinori Kitase vnadí fanoušky na Final Fantasy VII Remake. Nechal se slyšet, že rozšířili příběh, přidali více dabingu a nabídnou postavy se správným výrazem obličeje a emocemi. Díky tomu máme poznat nové osobnosti jednotlivých hrdinů.

- Společnost CD Projekt, pod kterou spadá i studio CD Projekt RED (momentálně dodělávají Cyberpunk 2077), je největší firmou na polské burze. Společnost má hodnotu 27,24 miliardy zlotých.

PŘEČTĚTE SI NAŠE ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY Z VÍKENDU