Zástupce webu Wccftech ku příležitosti oznámení nového dílu krvavé řezačky Mortal Kombat si jej nejen zahrál, ale také prohodil pár slov s jedním z vývojářů, Derekem Kirtzicem. Z výpovědi Kirtzice vyšlo najevo, že studio má poměrně velký zájem o zpřístupnění cross-playe do nového Mortalu Kombat. Přestože není jasné, kdy by tak mělo nastat, a určitě ne při vydání hry, NetherRealm o tuto možnost stojí. Pravděpodobnost zvyšuje i fakt, že Mortal Kombat 11 pohání Unreal Engine 4, který patří Epicu. A Epic vloni slíbil, že tento rok se pokusí cross-platformní hraní nakopnout.

Z jiného rozhovoru pro PC Gamer navíc přibyla informace, že počítačoví hráči se tentokrát mají těšit na lepší optimalizaci, než jaká byla u Mortal Kombat X. Stejně jako u Mortal Kombat XL se o ni postará tým QLOC, který převzal štafetu po lidech z High Voltage Software, jejichž tehdejší port nedopadl dvakrát dobře.

Kromě toho Warner Bros. oznámilo, že plánovaná beta Mortal Kombat 11 se vyhne počítačům a bude přístupná pouze na PlayStatition 4 a Xbox One, včetně jejich silnějších bratříčků. Betu byste měli získat díky předobjednávce hry, avšak ne každý obchod ji bude nabízet, varuje Warner Bros.