V červenci loňského roku Netflix avizoval postupný vstup do světa her. Nejprve se hodlal zaměřit především na hry pro mobilní zařízení, které nabídne svých předplatitelům.

To koncem téhož roku udělal a postupně koupil několik zajímavých studií, včetně autorů Oxenfree a Afterparty z Night School a Next Games, kteří jsou podepsáni za Stranger Things: Puzzle Tales a dvěma mobilními tituly ze světa The Walking Dead.

Teď to podle pracovní nabídky vypadá, že se v budoucnu můžeme těšit na první velkou střílečku. Netflix do svého studia v Los Angeles, které vede bývalý producent Overwatch a viceprezident Blizzardu Chacko Sonny, hledá režiséra se zkušenostmi se střílečkami z pohledu první nebo třetí osoby. Pracovat bude na zbrusu nové AAA PC hře.

Netflix Games Studio přijme zaměstnance také na pozice technického ředitele, uměleckého ředitele, analytika síťových modulů a hlavního inženýra. Uvádí se zkušenosti s vývojem live service a znalosti free-to-play. Tady streamovací gigant požaduje rozsáhlé zkušenosti a mezitím zmiňuje kooperativní a kompetitivní zápasy a v neposlední řadě Unreal Engine.

Vytvářet se má svět, postavy a příběh, které jsou hodny filmu nebo televiznímu seriálu Netflixu.

Předpokládá se, že všechny volné pozice souvisejí s jedním projektem.