Netflix je vnímán jako streamovací gigant, kterého se snaží z trůnu sesadit hladová konkurence. Společnost se snaží své předplatitele zaujmout nejen širokou nabídkou seriálů a filmů, ale také mobilními hrami. Těch razantně přibývá, Netflix do nich investuje, a dokonce kupuje i studia, mimo jiné Night School, které se za šest let své existence proslavilo zajímavými a netradičními indie tituly jako Oxenfree a Afterparty. Firma také založila nové studio v Los Angeles, v němž podle pracovních inzerátů chce vytvořit velkou bezplatnou střílečku pro PC.

S touto ambicí může souviset nález ve zdrojovém kódu aplikace. Ten naznačuje, že hry Netflixu bude možné hrát i na televizi, přičemž mobil využijeme jako ovladač. Řeč je o řádku znějící takto: „Hra na televizi vyžaduje ovladač. Chcete tento telefon použít jako herní ovladač?“.

JEŠTĚ VÍCE HER

Už start letošního roku byl pro příznivce mobilních her s předplatným Netflixu zajímavý. Společnost vydala Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge a Valiant Hearts: Coming Home (recenze). To je ale teprve začátek. Herní divize streamovacího giganta na letošek chystá dalších 40 titulů, včetně roguelite dungeon crawleru Mighty Quest Rogue Palace od Ubisoftu, jenž vyjde 18. 4. Později dorazí nějaká hra ze světa Assassin's Creed.

V nejnovější tiskové zprávě Netflix uvedl, že dohromady plánuje 126 her. V tom je započítaných nahoře zmíněných 40 na letošní rok, dalších 70 titulů od partnerů a 16 titulů vlastní produkce.

„Naším cílem je vyvíjet široké portfolio her napříč žánry a formáty, protože věříme, že každý může ve hrách najít radost, pokud objeví tu (nebo mnoho!), která je pro něj ta práva,“ je přesvědčen Netflix.

Jednou z nejstahovanějších her je Too Hot to Handle: Love is a Game. Hodně si ale společnost slibuje od nedávno vydané ekologické strategie Terra Nil. Všechny mobilní hry od Netflixu jsou bez mikrotransakcí a reklam hratelné na zařízeních s operačními systémy Android a iOS.