Kanadské vývojářské studio SkyBox Labs, které si udělalo jméno při podpoře vývoje her Halo: Infinite a Minecraft, koupila čínská společnost NetEase Games. Částka nebyla zveřejněna.

SkyBox bylo založeno v roce 2011 a sídlí v Burnaby v Britské kolumbii. Za tu dobu tady vznikly dva tituly: v roce 2016 hra TASTEE: Lethal Tactics a v roce 2019 pak Stela.

„Za posledních deset let jsme měli to potěšení pracovat na oblíbených hrách, jako jsou Halo Infinite, Minecraft a Fallout 76,“ připomenul spoluzakladatel SkyBoxu Shyang Kong spolupráci s Xbox Game Studios.

„Jsme i nadále odhodláni rozšiřovat naši přítomnost v Kanadě, podporovat naše současné i budoucí partnery a spoluvytvářet další AAA hry pro některá z největších herních studií po celém světě.“

„Vybudovali jsme tým talentovaných lidí, kteří jsou nadšení a kreativní, a připojením ke společnosti NetEase Games budeme moci také urychlit naše plány na realizaci nových tvůrčích příležitostí a využívat přístup k provozním zdrojům světové úrovně a k celé šíři a hloubce služeb NetEase, abychom mohli v Kanadě rychleji expandovat,“ dodal Kong.

Čínský technologický gigant dříve koupil Grasshopper Manufacture (No More Heroes) a Quantic Dream (Heavy Rain, Beyond: Two Souls a Detroit: Become Human). V loňském roce se k NetEase Games připojil Toshihiro Nagoshi, tvůrce Yakuzy založil Nagoshi Studio a chce vytvářet špičkové tituly primárně pro konzole.