Není tomu ani pár hodin, co jsme vás informovali o nemilé zprávě, že došlo k odložení očekávané akční příběhové adventury The Last of Us: Part 2. Oznámení přitom přišlo necelé dva měsíce před vydáním, které bylo už v minulosti jednou přesunuto. Lék tak úplně nemáme, ale snad vám přijde vhod 14 nových screenshotů.

V nich stojí za pozornost především další pohled na staršího Joela i jeho bratra Tommyho, stejně tak jako pohled na pár krásných prostředí.

Fanoušky Joela určitě potěší i nový rozhovor s jeho představitelem Troyem Bakerem. Ten se pro Fandom nechal slyšet, že se bude nové The Last of Us zabývat „Joelovou pravdou” ještě důrazněji než první díl.

Jedna z věcí, kterou jsme [v The Last of Us 2] odvedli opravdu dobře, je postupné odlupování Joelových vrstev. [...] Věděl jsem o 'jeho pravdě' už předtím, ale teď vím ještě více,” prozradil herec.

Pokud jsme to udělali dobře, lidé si nebudou [o The Last of Us 2] jisti ničím. Chci, aby fanoušci zpochybňovali své názory na to, o čem tahle hra je, jaký je tenhle svět, co jsou zač ty postavy - zkrátka všechno,” dodal.

Troy Baker také závěrem zmínil, že si není jistý, zda hráči budou příběh hry - který je údajně jiný, než čekáme - milovat, nebo nenávidět. Co tedy o příběhu víme? Má se odehrávat pět let po událostech první hry, kde se máme v roli devatenáctileté Ellie hnát za pomstou v důsledku tragických událostí.

Nyní ovšem Troy Baker potvrdil, že bude Joel hrát velmi klíčovou, v podstatě centrální roli, z níž se o něm máme dozvědět „větší pravdu” a mnohem více než během prvního dílu. A co má být to povídání o zpochybňování postav i celého světa? Pro spekulace a teorie je tu prostoru dost. A nyní bohužel i času.

The Last of Us Part II vyjde na PlayStation 4 s českými titulky. S největší pravděpodobností bude dostupná vylepšená verze pro PS5.