Přichází pokračování téměř deset let starého polského hitu. McPixel 3 (i když žádný McPixel 2 neexistuje) vyjde 14. 11. letošního roku na PC, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

Společnost Devolver Digital tvrdí, že jde o dlouho očekávaný návrat největšího hrdiny 8bitového žánru a pokračování záhadně zrušeného McPixela 2. Čeká na vás komediální adventura, v níž se vžijete do nešikovného superhrdiny, jenž se zaplete do nové série bláznivých dobrodružství ve snaze zachránit svět.

Hrdina se bude snažit odvrátit katastrofu na každém kroku pomocí netradičních, ale vždy zábavných metod chaosu.

„V jednu chvíli uvíznete v rozjetém vlaku mířícím k útesu, v druhou chvíli jste v padajícím letadle. Někdy musíte vyhrát fotbalový zápas, který je nemožné vyhrát, a jindy jste dinosaurus, který se snaží schovat před meteoritem. Uvízli jste v hořícím domě? Uvízli jste mezi dvěma bojujícími armádami? Pro McPixela to rozhodně není problém! Čeká na vás 100 úrovní rychlé akce!“ uvádí tisková zpráva.

K tomu ve světě narazíte ještě na více než 20 žánrově odlišných miniher. Od závodních přes střílecí, bojové a sportovní až třeba po plošinovky nebo first-person střílečky. Možnosti řešení hádanek jsou absurdní a vyžadují, abyste přemýšleli velmi nestandardně. Takto vás čeká 100 úrovní a přes 1500 interaktivních předmětů.

Zajímavé je, že hra poběží i na velmi starých počítačích, včetně těch s operačními systémy Windows 95 a Windows NT. Vzhledem k velmi nízkým hardwarovým nárokům se časem pravděpodobně dočkáme portů pro další hardware a systémy. Na Steamu se uvádí Pentium 4 2.8GHz / AMD Athlon 2600+, 512 MB RAM, grafická karta kompatibilní s Direct X 9.0c a 300 MB volného místa na disku.

Na Steamu si můžete stáhnout demoverzi.