Francouzská herní společnost Ubisoft toho v současné přípravě nemá málo. Již za nedlouho se vydáme do ulic Londýna ve Watch Dogs: Legion, v přípravě je ale také například druhý díl Beyond Good And Evil, mytologický God and Monsters nebo multiplayerové námořní bitvy Skull and Bones. Navíc se velice hlasitě spekuluje o představení nového Assassin’s Creed Ragnarok. I tak naplněné portfolio však nebrání tomu, aby pro nás měla připravené další překvapení. Dle nejnovějších zpráv z Redditu by se mohlo jednat o hru Princ of Persia: Dark Babylon.

Tyto zprávy údajně přinesl jeden ze zaměstnanců Ubisoftu, jeho zkušenosti s hrou jsou tak přímé. Ta se měla odehrávat nějakou dobu po událostech z Prince of Persie: The Two Thrones. Hlavním protagonistou samozřejmě zůstává sám Princ, tentokrát však už o něco starší a zkušenější. Ten se bude muset utkat se svým vlastním temnějším já, z jiné časové linie.

Jak název napovídá, tentokrát se podíváme do Babylonu, který však bude velice temný, dá se říct, až dystopický. Hratelnost by měla být velice podobná té, jakou známe z The Sands of Time trilogie, některé věci však budou jiné a upravené. Především pak budeme moci upravovat Princovo vybavení a schopnosti, podobně jako v God of War z roku 2018, ze kterého, jak se zdá, si vývojáři berou hodně inspirace.

Tyto informace je však potřeba brát s rezervou. Jedná se totiž o neoficiální informace a my si musíme na potvrzení či vyvrácení počkat. Čekání to však nemusí být dlouhé, jelikož dle stejných zpráv je ohlášení Prince of Persia: Dark Babylon naplánováno na PlayStation Meeting, který se má uskutečit 12. února/februára 2020. Ani tato tiskovka Sony není oficiálně potvrzena, ale stále více se o ní mluví.

Stejný zdroj bohužel také uvedl, že Ubisoft nepřipravuje další hru ze série Splinter Cell.