Mezitím, co se většina hráčů Call of Duty soustředí na nový battle royale režim Warzone, tak na internetu potichu unikly podrobnosti o dalším dílu této slavné série, kterým by se mělo stát restartované Call of Duty: Black Ops odehrávající za studené války se silným zaměřením na Vietnam. Podle všeho na něm pracují studia Raven Software, Sledgehammer Games a Treyarch, přičemž se právě Treyarch ujmul vedení.

S únikem přišel poměrně legitimní zdroj TheGamingRevolution, který kromě již zmiňovaných informací prozradil i mnoho dalšího. V současné době hra nese kódový název Project Zeus, ale její skutečný název bude pravděpodobně jednoduše Call of Duty: Black Ops, Call of Duty: Black Operations nebo Call of Duty: Black Ops 5. Nejspíše se v něm také setkáme se starými známými postavami z předchozích Black Ops jako je Alex Mason a Frank Woods. Jen je velmi pravděpodobně budou hrát jiní herci stejně jako tomu bylo s kapitánem Pricem u posledního Modern Warfare. Příběhová kampaň by měla být zároveň realističtější a ukáže nám perspektivu amerických sil, sil Vietnamu a Vietcongu.

Multiplayerové mapy by podle TheGamingRevolution měly využívat třílajnový systém, jenž je pro Treyarch typický. Těšit se můžeme i na tradiční Call of Duty akci v menším měřítku a na návrat režimu Ground War pro 64 hráčů. Zdroj dokonce detailně popsal jednu z map pro tento mód. Nejspíše bude celá zasněžená, najdete na ní zamrzlé jezero a budete moct po ní jezdit na sněžných skútrech a v tancích.

Ve hře také nebude fungovat automatické léčení jako v Black Ops 4, vrátí se v ní operátoři a některé killstreaky. Například UAV, counter-UAV či bombardér. Pokud jde o datum vydání, měla by se hra držet tradicí a vyjít koncem tohoto roku. Samozřejmě to všechno berte s rezervou, ale vzhledem k tomu, že TheGamingRevolution nedávno odhalil i battle royale režim Warzone, nedivil bych se, kdyby se nepletl ani teď.