PlayStation 5 díky svému designu a velice jednoduše snímatelným krytům může nabídnout snadnou možnost úpravy vzhledu samotné konzole. Stále ještě očekáváme, kdy nám Sony představí své oficiální bočnice například s motivy různých her. Mezitím však v Británii vznikla firma, která chtěla vyrábět a prodávat neoficiální kryty. Nová konzole tak díky tomu mohla hrát všemi možnými barvami. Více si určitě můžete přečíst v našem předchozím článku, podle nových informací si však tyto neoficiální kryty nebudeme moci pořídit. Japonská společnost totiž zakročila a proti tomuto byznysu pohrozila právními kroky. 

„Před spuštěním našeho webu jsme našemu produktu věnovali náležitou péči a mysleli jsme si, že když Sony má jen nějaké nevyřízené patenty na čelní desky, nebudeme mít žádný problém,” začala vysvětlovat společnost CustomizeMyPlates magazínu VGC. 

Jen po jednom dni od spuštění webových stránek však tvůrci těchto neoficiálních bočnic byli nuceni změnit svůj název. Právníci Sony totiž napadli původní jméno stránky PlateStation5 kvůli porušení ochranných známek. Po změně na CustomizeMyPlates.com to vypadalo, že nebude žádný další problém. Japonská společnost se však ozvala znova s tím, že duševní vlastnictví Sony se rozšířilo na čelní kryty a pokud by jej firma CustomizeMyPlates chtěla nadále distribuovat v jakékoliv zemi, byla by nucena je dát k soudu. Tvůrci neoficiálních bočnic tak museli svoji produkci ukončit a vrátit peníze všem, kteří si nějakou předobjednali - cena byla 39,99 dolarů (cca 920 Kč).

V nejbližší době po vydání samotné konzole, tedy v Evropě a České republice od 19. 11. letošního roku a od 12. 11 ve Spojených státech amerických, Kanadě a dalších vybraných zemích, budeme moci mít pouze základní design PlayStationu 5. Na jiné barevné variace si tak budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Je ale více než pravděpodobné, že Sony má s odnímatelnými panely vlastní plány. Ostatně, představitelé PlayStationu už dříve hlásali, že PS5 má netradiční možnosti úpravy.