Prostřednictvím akčních stříleček typu Battlefield a Call of Duty jsme poznali, jaké je to být vojákem na bitevním poli. Připravovaný polský akční simulátor MEDIC: Pacific Corpsman se na válku podívá z druhé strany a dá hráčům možnost vžít se do amerického zdravotníka během tichomořské války. Vývojáři chtějí ukázat, že skutečnými hrdiny nejsou pouze odstřelovači a běžní vojáci, ale také neohrožení lékaři.

Vašim úkolem je pokusit se zachránit své kamarády. Jednotlivé mise po vás budou vyžadovat, abyste našli zraněné parťáky, ošetřili je nebo dokonce evakuovali z nebezpečné zóny - na vlastních zádech. Současně je nutné dávat pozor na to, abyste sami nezemřeli. Tvůrci po vás budou chtít, abyste se vyhnuli nepřátelským vojákům, schovali se před bombardováním a často utíkali. K tomu všemu budete mít nedostatek dostupných zdrojů, respektive materiálů. Je tak nutné se rozumně starat o zásoby svých léků a dalších potřebných věcí. Zejména si vybrat, koho zachráníte a koho necháte zemřít.

Válka je drsná, a to máte také při hraní MEDIC: Pacific Corpsman zažít. Uslyšíte sténání umírajících vojáků a uvidíte vážně zraněné. Studio Hypnotic Ants se inspirovalo filmy jako Pearl Harbor, Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, Zachraňte vojína Ryana nebo Bitva u Midway.

MEDIC: Pacific Corpsman vyjde v roce 2021 na PC.