Již příští týden vychází jeden z dalších herních portů na Nintendo Switch v podobě hry World War Z. Za vývojem stojí studio Saber Interactive, které má za sebou již jiné významné porty, mezi které patří například Zaklínač 3: Divoký hon a Crysis Remastered.

Nyní se dočká i kooperativní zombie střílečka World War Z. Ta oficiálně vyšla pro ostatní herní platformy již v dubnu roku 2019, takže by mnozí ani nečekali, že by titul vyšel i pro Nintendo Switch.

I když ale pro studio Saber Interactive prý byla hra World War Z nejtěžším portem pro Switch, tak jeho hlavní designér Dmitrij Grigorenko si myslí, že není potřeba výkonnější verze.

„Samozřejmě je jednoduché říct, že by měla konzole mít výkonnější hardware, který nebude mít technické omezení a limity, ale nemyslím si, že by Switch potřeboval tak moc výkonnější verzi. Saber Interactive a mnoho dalších úspěšných studií již dokázalo, že úplně každá hra lze přepracovat pro konzoli Nintendo Switch,“ řekl serveru Nintendo Everything.

Generální ředitel studia Matt Karch pro server Sirius Gaming zase řekl: „Port hry na Switch byla nejtěžší věcí, kterou jsme museli udělat. Tým musel přepracovat engine Swarm, který pomáhá zvládat množství nepřátel na obrazovce a zlepší framerate.“

Zatím se neví, jestli verze hry pro Switch bude podporovat cross-play neboli hraní s ostatními hráči napříč herními platformami. To se nejspíš dozvíme po vydání hry, 2. 11

Předobjednat hru si můžete už teď digitálně, prostřednictvím Nintendo eShopu za cenu 999 Kč. Zajímavostí může být, že World War Z se prodávat na Nintendo eShopu může, ale pro změnu hra Dying Light ne. Pravděpodobně je o něco brutálnější a tak má v Německu kvůli přísným zákonům ban.