Inzerce: Tento článek a video vzniklo v rámci dlouhodobé spolupráce s Herni-Kupony.cz

Existují chvíle, u kterých si řeknete při pohledu do knihovny: já nemám co hrát… Ale víte co? V době karantén a pomyslného uvěznění doma je na výběr z nepřeberného množství skvělých titulů, které jste možná odkládali nebo jste si říkali, že nejsou pro vás. Zde přinášíme výběr dlouhých, a především výpravných her, u kterých si troufáme tvrdit, že si je užijete, ať už s horečkou nebo bez.

OVERCOOKED! 2

Není snad lepší kooperativní hry, u které prověříte vaše přátelství nebo ryzí koordinaci. Ve hře Overcooked! 2, stejně jako v předchozí verzi, se ocitnete v roli kuchařů, co musí společně plnit objednávky návštěvníků různých restaurací. Jestli první díl byl hodně náročný a šílený s různými úkoly, pak vězte, že u Overcooked 2 budete vystresovaní ještě více.

Dá se říct, že Overcooked si sami prostě nezahrajete... ale oproti jedničce je druhý díl výjimečný tím, že se dá hrát online. Tudíž v době karantény: když už se na sebe naštvete, alespoň to nikdo neschytá v realitě.

CIVILIZATION VI

Nicméně se můžete uklidnit u tahové a velmi časově náročné hry: CIVILIZATION VI. V ní sice neovládáte prosté kuchaře, ale rovnou se stanete vládcem jedné z civilizací, kterou máte za úkol dovést k řadě cílů: buď můžete být obrovským válečným tyranem nebo se snažit o technologický postup, či snad roznášet po světě své vlastní náboženství? Ať už se rozhodnete pro cokoliv, tahle tahovka je jednou z nejoceňovanějších – a pokud si ji zahrajete s přáteli online, zaručí vám to dobrou tzv: „tlachací session“. Navíc hra bývá často ve slevě, takže se na ně můžete hezky připravit pomocí Steam peněženky.

FACTORIO

Možná je i další hrou, kterou odkládáte zrovna Factorio. Ta vyžaduje dost času na pochopení její pravidel. Ale jakmile získáte základ, nebudete se moci od hry odtrhnout. Cíl je jinak přímočarý: vypustit raketu. Ale cest, jak se k tomuto cíli dostanete – jsou desítky.

Ztroskotáte na planetě plné různých surovin, ty čekají na zpracování. Ne všechno můžete vytvořit vy a zde přichází na řadu tzv. automatizace. Vytvoříte těžební stroj, pak pásy, ty někam dovezou suroviny, například do pecí, z pecí se zpracované suroviny přesunou do malých strojoven, pak do větších a následně je vaším úkolem vymyslet systém takový, aby byl ideálně soběstačný a výroba probíhala bez zastavení. Factorio je Early Access (hra v předběžném přístupu) za stabilně výhodnější cenu, proč si tedy nedobít svou Steam peněženku a rovnou hru nekoupit, dokud je zlevněná?

THE LONGEST JOURNEY

Jedním z dalších nejlepších tipů na zabití nudy je v podobě interaktivní knížky jednoznačně doporučený první titul ze série Dreamfall. Nakolik se vám nemusí grafika The Longest Journey líbit. Jedná se o jednu z nejkomplexnějších point & click adventur, která mísí sci-fi a fantasy velmi originálním způsobem. Ve hře se ujmete role April Ryan. Ta se ocitne uprostřed bitvy dvou paralelních dimenzí. Jednou, která je založena na technice, a druhou, kde je magie dostupná na každém rohu.

MOONLIGHTER

Základní premisa hry Moonlighter je jasná: ve dne obchodník, v noci hrdina, který se prodírá nejrůznějšími dungeony, plní záhadné questy a snaží se ukořistit ten nejlepší loot, který následně prodá za nejvyšší možný peníz. Musíte si dávat pozor za kolik a co přesně prodáváte. Můžete podstřelovat ceny kvůli vysoké konkurenci. A jak bylo řečeno: prát se i s těmi nejtemnějšími bossáky.

HERNI-KUPONY.CZ

Ještě před tím, než vám doporučíme poslední hru, možná oceníte snadný způsob, jak získat některý ze zmíněných titulů.

Sponzorem našeho výběru jsou totiž Herni-Kupony.cz. Jedná se o autorizovaného prodejce, který nabízí snadný způsob, jak si nabít Steam peněženku. Nicméně nabízí také nákup kupónů pro konzole či pořízení Paysafe Card. Většinu kupónů můžete zakoupit i mobilním telefonem, což je v současnosti nejsnadnější a nejbezpečnější způsob, jak si nabít kredit do online obchodů. A to bez použití platební karty.

Výhoda Steam kuponu na Herni-Kupony.cz je, že se jedná o oficiální distribuci! Takže má i stabilní ceny. Navíc peníze nabité do Steam peněženky můžete použít nejen pro nákup nových her, ale také na jakékoliv věci na oblíbeném Steam trhu – včetně mikrotransakcí. Není proto divu, že se kupony používají především v období velkých slev, nebo když někomu chcete udělat radost a koupit kupon jako dárek.

Herni-Kupony.cz ale nabízí další oficiální kupóny: Paysafecard, PlayStation peněženku, Xbox předplacenou kartu včetně Xbox Game Pass, nebo PlayStation Plus. Dokonce si můžete zakoupit členství pro Nintendo Switch. Pro celou nabídku neváhejte mrknout přímo na herni-kupony.cz.

STARDEW VALLEY

Chcete-li na vše ve vašem okolí na pár dní zapomenout a odjet někam na chatu, pak je tahle hra přímo pro vás. Ve Stardew Valley zdědíte farmu vašeho dědečka a musíte hezky od píky postavit vaši ztrouchnivělou boudu zpátky pořádně na nohy. Městečko, u kterého vaše farma sídlí, navíc žije tak trochu svým životem a každá postava není v příběhu náhodou. Zažívá své vlastní problémy a potřebuje pomoc či vaši interakci – do Stardew Valley minulý rok vývojáři přidali multiplayer, takže pokud je vás dva a více, můžete farmu obstarávat společně.

A to není vše, kromě pěstování zahrady můžete zkoumat dungeony, bojovat s příšerkami nebo objevovat tajuplné záhady městečka Stardew. Zajímavý je systém, při kterém máte každý den jen určitý počet energie a taky vám od začátku dne tiká čas. Pokud nestihnete být zpátky v posteli před vypršením času – padnete vyčerpáním. Ta pravá výzva je společně s přáteli vyřešit časovou tíseň a rozvrhnout si den co nejefektivněji. Skoro jako v reálném životě.

MÁTE SVÉ VLASTNÍ TIPY?

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli nabízenou hru, mrkněte se do vaší knihovny! Třeba objevíte poklad, který vás zaujme natolik, že se od něj nebudete moci odtrhnout. Dejte nám o vašich tipech vědět třeba i do komentářů.