Na povrch vyplouvají další detaily o záměru Microsoftu poté, co oznámil zájem koupit Activision Blizzard za téměř 70 miliard dolarů. V předchozích dvou článcích jsme ohledně postoje k exkluzivitám vařili z vody a opírali se o kroky Xboxu poté, co koupil Bethesdu.

Podle informací, které obdržela Dina Bass z agentury Bloomberg, plánuje Microsoft ponechat některé hry Activisionu Blizzard ve vývoji pro konzole PlayStation. U jiných titulů ve vývoji má ale zastavit práci na PlayStation verzích a mít je jako exkluzivity pro Xbox (a PC).

Bass získala detaily od osoby obeznámené s celou akvizicí. V oficiální tiskové zprávě Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu, akorát přislíbil podporu pro současné hry. Nikoho jistě nepřekvapí, že Call of Duty Warzone bude nadále vyvíjeno pro všechny platformy, stejně jako je tomu u The Elder Scrolls Online od Bethesdy. Otázkou ale je, jak se Microsoft rozhodne u nových dílů Call of Duty, Diablo nebo Overwatch.

Jak víme, Activision Blizzard zaměstnává kolem 10 tisíc lidí. V současné době se určitě chystá Diablo 4, Overwatch 2 a letošní Call of Duty.