Společnost Creative Assembly otevřela v britském městě Horsham novou pobočku, která bude spolupracovat s dvojicí již existujících týmů. Cílem nových kanceláří je podpořit další růst firmy, která se zaměřuje na vývoj strategické série Total War.

Nové studio se jmenuje Horsham West Sussex. Tisková zpráva Creative Assembly uvádí, že od loňského roku společnost vzrostla o 20 % a na plný úvazek zaměstnává 800 lidí - to z ní dělá největší britské studio zaměřené na vývoj her.

V současné době všechny týmy Creative Assembly pracují na dálku z důvodu koronaviru. V budoucnu hodlá vedení vylepšit pracovní postupy a prostředí, aby více vyhovovalo kreativitě a inovacím.

Přečtěte si také: Total War: Warhammer 3 uzavře trilogii s českými titulky

Creative Assembly bylo založeno v roce 1987 v Horshamu a proslavilo se strategickou sérií Total War a hororovou akcí Alien: Isolation. Tvůrci jsou podepsáni také za Halo Wars 2. Jak vidno, strategické hry nejsou mrtvé, když si studio může dovolit takto růst.

29. 4. letošního roku od Creative Assembly vyjde Total War: Rome Remastered, vylepšená verze původní hry Rome: Total War z roku 2004. Na konec roku chystají Total War: Warhammer 3, které uzavře trilogii z toho fantasy světa..