Která vývojářská společnost měla v roce 2020 největší tržby? Podle selského rozumu bychom volili Activision Blizzard, Electronic Arts, Take-Two nebo Ubisoft, které mají ve svém portfoliu silné herní značky jako Call of Duty, FIFA, Grand Theft Auto nebo Assassin's Creed. O světovém lídru na poli vývojářů se ale v Evropě tolik nemluví. Říká vám něco TiMi Studios?

TiMi Studios ovládá čínský gigant Tencent a podle zprávy agentury Reuters se vývojáři, kteří jsou podepsáni za Call of Duty: Mobile a Honor of Kings, mohou pochlubit tržbami 10 miliard dolarů (zhruba 220 miliard korun). To je v dolarech o dvě miliardy více než má Activision Blizzard a o polovinu více než má EA.

Přečtěte si také: První test remasteru Diabla 2, příběh Dying Light 2 v kooperaci, Gearbox chystají novou značku

Stojí za zmínku, že mobilní Call of Duty má 100 milionů stažení, zatímco Honor of Kings, jenž je dostupný v Číně, má od listopadu/novembra minulého roku ohromujících 100 milionů aktivních hráčů denně. Honor of Kings byl v roce 2020 mezi pěti mobilními hrami, které dosáhly tržeb v hodnotě miliardy dolarů a vygenerovaly 2,5 miliardy dolarů.

TiMi Studios bylo založeno v roce 2008 původně pod názvem Jade Studio a má sídlo v čínském Shenzhenu a pobočky v Los Angeles, Chengdu a Šanghaji.

V TiMi Studios se nyní zaměřují na AAA produkci. Chtějí vytvořit novou AAA hru, která si bere příklad z filmu Ready Player One a bude konkurovat největším mocnostem z Japonska, Koreje, Evropy a USA.

Čínský Tencent vlastní většinu akcií Riot Games, autorů League of Legends. V roce 2012 společnost koupila 40% podíl Epic Games a za poslední roky koupila menšinové podíly řady studií, včetně české firmy Bohemia Interactive.

Přečtěte si také: Tencent koupil menšinový podíl českého studia Bohemia Interactive
Anglický trailer na Honor of Kings