Vývojáři z českého CBE Software již nějakou dobu vydávají krátké video-deníčky ke svému připravovanému titulu, psychologickému hororu Someday You'll Return, který je zasazen do temných moravských lesů, kam se vydáváte hledat svou ztracenou dceru. Dnes se však nebudeme bavit o informacích, které už dávno známe, nýbrž o dalším video-deníčku, v němž vývojáři popisují své nejoblíbenější vlastnosti hry.

Vývojáři ve svém pátém deníčku o příběhu nic nespoilerovali. Zmínili se však o jeho větvení a dopadu vašich rozhodnutí na závěr hry. Dle jejich slov okamžitý dopad vašich rozhodnutí uvidíte jenom výjimečně a spíše se projeví až na samotném konci hry, který bude mít hned několik podob.

Dále se tvůrci rozpovídali o exploraci. Přesněji o skrytých pasážích, které se v Someday You'll Return také nacházejí a rozhodně je nebude jednoduché odhalit. Objevíte v nich například úplně nová místa nebo části úrovní. Základem, jak tyto pasáže odhalit je prý pečlivé sledování prostředí a různých detailů. Většinou vás budou čekat nenápadné hádanky jako obyčejná kresba z popele na skále, jež je ve skutečnosti druh kryptické mapy, podle níž se budete muset řídit.

Zároveň se vám do cesty můžou postavit různé přírodní překážky jako lezecká stěna, kde musíte najít správné výstupky pro vystoupání na vrchol. Dále je ve hře pár nebezpečných situací, před kterými musíte utéct, pasti nebo prkna, na nichž musíte udržet balanc, abyste se nezřítili dolů. Zkrátka spousta zajímavých menších dobrodružství.

Mimo jiné vývojáři zmínili možnost zahrát si na kytaru nějakou moravskou písničku a také nás ujistili, že hru neudělali úplně snadnou na pochopení, ale i přesto je fér a měla by nás dotlačit k tvoření teorií a diskuzí o svém příběhu. Dost toho pochopíte, ale ne hned na samotném začátku.

Pokud vás zajímá o Someday You'll Return více, mrkněte se na celý vývojářský deníček (úplně nahoře) nebo si přečtěte nějaký z našich starších článků:

Someday You'll Return vyjde 5. 5. 2020 na PC. Pro PlayStation 4 a Xbox One bude hra dostupná koncem roku.