Letošní Need for Speed se má stát první hrou od Electronic Arts, která vynechá PlayStation 4 a Xbox One. Nové arkádové závody mají cílit výhradně na novou generaci konzolí, tedy na PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

S touto informací přišel novinář Jeff Grubb z VentureBeats v podcastu Grubbsnax, kde ještě uvedl, že hra vyjde během listopadu tohoto roku. Neupřesnil, zda NFS vyjde také pro počítače. Bylo by velkým překvapením, kdyby NFS vynechalo PC.

Otázkou zůstává, kam bude hra zasazena. Tady si Grubb nebyl jist, ale měl zaslechnout, že možnou lokalitou je Miami.

Připomeňme, že nové Need for Speed mělo vyjít už loni, ale Criterion nejprve musel pomoct s vývojem Battlefieldu 2042. Tehdy EA uváděla vydání nejpozději do března 2023 a zmiňovaly se i konzole předešlé generace. Dle Grubba došlo ke změně plánů.

Posledními díly jsou Need for Speed: Payback a Need for Speed: Heat, vyšly v roce 2017, respektive 2019.

MOTORKY A CIVILISTÉ V NEED FOR SPEED?

O novém Need for Speed toho oficiálně moc nevíme. Herec a tanečník Alex Nua se kdysi na Instagramu pochlubil fotkou a informacemi, že se podílí na novém NFS – konkrétně má na starost snímání pohybů mužských postav pro scény s řidiči, motorkáři a civilisty. Jako bonus si mohl také zatančit.

Criterion Games o budoucím NFS oficiálně řekli to, že chtějí přinést novou generaci Need for Speed s novou fyzikou a lepším grafickým zpracováním.

Z mého pohledu by klidně mohlo jít o mix série NFS a Burnout Paradise. Za těmito oblíbenými a dobře hodnocenými závody stojí právě Criterion Games, přičemž Need for Speed je slavnější značka.