Vývojáři Need for Speed toho za téměř třicetiletou historii série zkoušeli mnoho. Z NFS byly pouliční i okruhové závody, arkáda i simulace, někdy byl větší důraz kladen na honičky s policisty, jindy zase na příběh. V posledních letech se Need for Speed spíše hledá, což bude dle všeho pokračovat i u nadcházejícího dílu.

Značku Need for Speed mají nově na starost Criterion Games. Tohle studio kdysi vytvořilo Burnout Paradise, ale od té doby z týmu odešla celá řada známých jmen. Dá se předpokládat, že nové NFS bude sázet na arkádovou hratelnost. Co ale může hodně překvapit, tak je unikátní vizuální styl. Podle novináře Jeffa Grubba se má hra pochlubit neobvyklým grafickým stylem, který kombinuje realistické prostředí s kreslenými prvky.

Nemáme se ale bát. Podle Grubba bude grafika fotorealistická, ale místy překryta kreslenými prvky. Ty mají být mimo jiné použity pro plameny z výfuků.

Závody se budou odehrávat ve fiktivní verzi amerického města Chicago, které bude ve hře pojmenované Lake Shore City. V Criterionu mají chtít, aby město působilo jako skutečné, i když půjde o jeho fiktivní verzi.

Fanoušky má pak potěšit možnost přizpůsobit si všechny části svého vozu. Vrátit se má také systém Autolog jako sociální nástroj pro multiplayer.

Need for Speed údajně vyjde letos na podzim a zamíří pouze na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. EA oficiálně uvedla pouze, že vyjde ve fiskálním roce 2023. Ten pro společnost končí 31. 3. 2023.

MOTORKY A CIVILISTÉ V NEED FOR SPEED?

O novém Need for Speed toho oficiálně moc nevíme. Herec a tanečník Alex Nua se kdysi na Instagramu pochlubil fotkou a informacemi, že se podílí na novém NFS – konkrétně má na starost snímání pohybů mužských postav pro scény s řidiči, motorkáři a civilisty. Jako bonus si mohl také zatančit.

Criterion Games o budoucím NFS oficiálně řekli to, že chtějí přinést novou generaci Need for Speed s novou fyzikou a lepším grafickým zpracováním.

Z mého pohledu by klidně mohlo jít o mix série NFS a Burnout Paradise.