Když EA oznamovalo Need for Speed: Heat, jeden z nejdůležitějších slibů byl, že se ve hře neobjeví žádné lootboxy. V jaké praštěné době to žijeme, když takovouto věc musí vývojáři slibovat před vydáním každé hry. Každopádně se EA ale netajila tím, že do hry přibydou placená DLC s novými auty a také mikrotransakce na šetření času.

Pokud tak nedočkavě držíte v ruce svoji kreditní kartu, abyste mohli zainvestovat do takto nezbytné věci, máme pro vás dobrou zprávu. „Klíče k mapě”, jak se tato nová položka ve virtuálním obchodě bude jmenovat, se v posledním díle dříve tak oblíbené závodní sérii objeví již dnes, 28. ledna/januára. Tyto mikrotransakce vám na mapě ukážou lokace všech sběratelských předmětů, aktivit, benzínek a také všechny dostupné úkryty, které budou okamžitě k dispozici. Teď už teda chybí jen mikrotransakce, která by za vás tyto aktivity dokončila a předměty posbírala. To už totiž zůstává na hráči. Ale konec sarkasmu. Věřím, že někteří hráči tuto možnost ocení. Mnohem víc lidí ale pochválí blížící se update za přidanou podporu pro herní volanty. Bohužel však EA nestihlo vyzkoušet všechny dostupné modely, proto se zaručují za funkčnost jen u následujících modelů:

  • Thrustmaster T300RS
  • Thrustmaster TX
  • Thrustmaster T150
  • Thrustmaster TMX
  • Logitech G29
  • Logitech G920
  • Fanatec CSL Elite Racing Wheel

Funkčnost ostatních modelů bohužel nemohou garantovat, dodávají však, že mohou fungovat stejně dobře, jako výše zmíněné.

Poslední novinkou se stává kolo emotikonů, které by mělo usnadnit komunikaci mezi hráči bez používání mikrofonu či psaní. Bude se jednat o předělanou verzi z Need for Speed: Rivals.

No a pokud se těšíte na nějaká ta nová auta, tak si stále budete muset nějakou chvíli počkat. Naštěstí však ne moc dlouho. Vývojářské studio Ghost Games nám totiž slibuje, že nových „bouráků“ se dočkáme již v další aktualizaci.