Společnost Electronic Arts se rozhodla pro změnu. Po letech experimentování se značkou Need for Speed, kdy kromě arkádových dílů zkoušela i polosimulátor prostřednictvím odbočky Shift od Slightly Mad Studios (předtím ještě ProStreet), přichází další změna. Vydavatel oznámil, že dříve oblíbenou závodní sérii budou mít nově na starost v Criterion Games.

Criterion Games známe jako tvůrce skvělých závodů Burnout Paradise. V roce 2010 vytvořili reboot Need for Speed: Hot Pursuit a o dva roky později předělali i NFS: Most Wanted. Od té doby bylo studio v pozadí (pomáhalo se Star Wars: Battlefront a vytvořilo i jeho VR verzi) a odešlo spoustu schopných lidí, včetně zakladatelů Alexe Warda a Fiony Sperry. Přesto EA ale Criterionu věří. Jinou možnost ani nemá - NFS už delší dobu ujíždí vlak a na konkurenci v podobě Forzy Horizon dost ztrácí.

V Criterionu se mají postarat o vznik nové generace Need for Speed. EA chtějí na této značce stavět i v budoucnu. Ghost Games, kteří se starali o NFS od roku 2013 (Rivals, reboot NFS z roku 2015, Payback a Heat), se stanou inženýrským centrem a budou přejmenováni na EA Gothenburg. Mají vyvinout technologie, jež využijí všechny týmy Electronic Arts. Dá se tedy předpokládat, že se budou podílet na nové generaci Frosbite enginu. To není překvapení, v Ghost Games pracují lidé, kteří Frostbite postavili. Ostatní budou přesunuti do jiných týmů, včetně Criterionu - takže zpět domů, spousta z nich totiž v Criterionu dříve pracovala. Podle informací je 30 lidí v ohrožení. Ti nejspíš přijdou o práci.

Na informace o novém díle Need for Speed si musíme ještě počkat. Poslední díl vyšel loni. Tak uvidíme, zda Criterion Games stihnou připravit NFS na konec letošního roku, kdy vychází PlayStation 5 a Xbox Series X.