Ultrarealistická hratelnost a nejúchvatnější kariéra jsou fráze, které se opakují v tiskové zprávě letošního ročníku basketbalu od studia Visual Concepts a 2K Sports. Potíž je v tom, že na většinu novinek mohou zapomenout ti, co budou NBA 2K23 hrát na počítači nebo konzoli Nintendo Switch.

Na Switchi se to vzhledem k technickým omezením hardwaru dá pochopit, ale proč nadále bude PC verze vytvořena z PS4 a Xbox One verzí, tak to je záhadou. Avizovaný pokrok bude pouze na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

„Je to něco, o čem tým vášnivě přemýšlí, a hodláme i nadále zkoumat, co je pro sérii v budoucnu možné. V současné době se soustředíme na to, aby NBA 2K23 byla optimalizovaná pro nové konzole (PlayStation 5, Xbox Series X/S) a zároveň abychom zajistili, že zážitek bude svěží a inovativní i pro hráče na ostatních platformách,“ uvádí společnost v prohlášení.

Pozorní si všimli jedné vtipné věci. Stejnou výmluvu 2K Games použila v případě NBA 2K22, teď pouze vyměnila NBA 2K22 za NBA 2K23. To ukazuje, že PC hráči nejsou pro tohoto vydavatele tak důležití.

NBA 2K23 vyjde 9. 9. tohoto roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. V nadcházejících týdnech můžeme čekat další informace. Zatím víme, že budete moci předvést svůj talent v MyCareer a spojit současné All-Stars s nadčasovými legendami v MyTeam. V MyGM má být možné vybudovat vlastní dynastii a v MyLeague vést NBA nový směrem.

„V NBA 2K23 budeš mít v rukou propracovanou hratelnost na obou stranách míče. Útoč na koš s novým arzenálem útočných pohybů založených na dovednostech, zatímco uvolníš svůj potenciál jako obránce s novými mechanikami 1 na 1, které potlačují soupeře na každém kroku,“ uvádí tisková zpráva.

„Vydej se na dobrodružnou basketbalovou výpravu na palubě prostorného parníku vybaveného nedotčenými hřišti, malebnými výhledy a spoustou odměn pro tebe a tvého MyPLAYERa. Během výletů na břeh toho navíc můžeš prozkoumat ještě víc.

Vrať se v čase s dobovými vizuálními efekty, které zachycují vzestup Michaela Jordana z univerzitní senzace na celosvětovou ikonu, a s pohlcujícími výzvami Jordan Challenges, které zachycují jeho dominanci v kariéře. Obuj si jeho boty a vytvoř jeho nadpozemské statistiky a ikonické poslední střely a poslechni si vyprávění těch, kteří byli svědky jeho vzestupu od začínající hvězdy až po basketbalovou legendu.“