NBA 2K21 pro novou generaci konzolí mělo být vytvořeno od nuly, což je také důvod, proč se PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze budou prodávat o 10 dolarů/euro dráž než na současnou generaci konzolí a PC. Takto navýšení ceny vysvětluje vydavatelská společnost 2K Games. Dnes se na vylepšené NBA 2K21 můžeme podívat prostřednictvím první gameplay ukázky z PS5 verze.

Na první pohled jsou vidět detailnější obličeje hráčů, lepší grafická kvalita i reálnější nasvícení. Při bližší analýze je ale možné zaznamenat pokles až na 22 snímků za sekundu. Všiml si toho twitterový účet TaoZhang, tak doufejme, že ve finální verzi k takovým poklesům docházet nebude. Ostatně ve videu je vidět upozornění o tom, že se na hře stále pracuje.

Nechme si ale kritiku až na vydání hry. Teď se pojďme podívat ještě na srovnání s PS4 verzí. Rozdíly jsou velmi výrazné. Všimněte si obličejů basketbalistů, nasvícení a celkové prezentace prostředí. Zkrátka, PS5 verze je mnohem detailnější a celkově hezčí.

NBA 2K21 vyjde 10. 11. pro Xbox Series X a Xbox Series S, 12. téhož měsíce pro PlayStation 5 v několika regionech, zatímco u nás bude tato verze dostupná od 19. 11. Majitelé PS4 a Xbox One verzí si budou muset za next-gen verzi připlatit, update je zdarma pouze pro majitele speciální edice hry.