Na konci minulého roku jsme se od pražského studia SCS Software dozvěděli, že vývojáři chystají rozšířit American Truck Simulator o stát Idaho. Do dnešního dne neznáme přesné datum vydání. To ale nebrání tvůrcům, aby začali naznačovat své další kroky.

Když se pozorně podíváte na mapu American Truck Simulatoru a přidáte si k ní stát Idaho, tak přichází v úvahu několik dalších států, které se v dohledné době mohou do hry dostat a rozšířit současné státy ve hře (Kalifornie, Nevada, Arizona, Nové Mexiko, Oregon, Washington a Utah) a připravované Idaho.

  • Wyoming - navázal by na Utah a Idaho
  • Montana - navázala by na Washington a Idaho
  • Colorado - rozšířilo by mapu mezi Utahem a Novým Mexikem
  • Texas - rozšířil by mapu z Nového Mexika na jih

V úvahu přichází všechny mnou zmíněné státy. Podle nedávného teaseru (video úplně nahoře) to ale vypadá, že jako první se dostane na řadu Colorado, které se nachází v centrální části Spojených států amerických. SCS Software totiž na konci videa píšou, aby se hráči připravili na barevnou jízdu. Vlajka státu Colorada je dost barevná.

Colorado tedy dává smysl. Poté bude pravděpodobně Montana a Wyoming, zatímco masivní Texas si SCS Software mohou nechat na později. Ten totiž bude skutečnou výzvou. Podívat se můžete na mapu. V té jsou části ze základní hry označeny světle zelenou. Tmavě zelenou jsou expanze, které byly vydány. Žlutou/zlatou barvou zase to, co nás teprve čeká.