Dobré dopoledne. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Známí insideři nadále tvrdí, že na rebootu Silent Hill pracuje Sony, i když to Konami před časem dementovalo. Olej do ohně přilil Suehiro Maruo, když na Instagramu zveřejnil fotky z návštěvy Konami. Na jedné fotografii je vidět nápis Silent Hills (anglicky a japonsky). K té Mauro napsal, že jde o odpolední pozvánku a doufá, že se přidáme. Tak co, má v Silent Hillu prsty Sony a Hideo Kojima?

- Další bezplatnou hrou od Ubisoftu bude PC verze Assassin's Creed 2. V rámci svého účtu na Uplay si ji budete moci do knihovny přidat od 14. 4. a vychutnat si povedené dobrodružství Ezia ve Florencii a v Benátkách.

- Na Minecraft 2 v blízké budoucnosti nedojde, vzkazuje komunitě kreativní ředitel Mojangu, kde se nebrání spin-offům jako je akční adventura Minecraft Dungeons.

- Detektivní horor The Sinking City byl pro studio Frogware mimořádný úspěch, který výrazně překonal předešlé hry se Sherlockem Holmesem. Vývojáři nesdílejí podrobnosti, ale dohody s Epic Games Store nelitují, umožnila jim pracovat na dalším projektu, opět půjde o detektivku, možná The Sinking City 2, nový Sherlock nebo něco úplně jiného.

- Už zítra budou řady střílečky Overwatch rozšířeny o robota se jménem Echo. Od poloviny minulého týdne je postava na veřejném testovacím serveru a nyní se dostane na běžné servery, včetně PC, PS4 a Xbox One verzí Overwatch.

- Asynchronní multiplayerová akce Predator: Hunting Grounds je brutální. Vyplývá to z věkového ohodnocení ESRB, které varuje před mrtvolami s holými zadky. Nechybí výkřiky bolesti a roztrhání těl na kousky.

- 14. 5. vyjdou motocyklové závody TT Isle of Man: Ride on the Edge 2 na Nintendo Switch, na PS4, Xboxu One a PC jsou už nějakou dobu dostupné.

- Multiplayerové bojovka Bleeding Edge od Ninja Theory a Microsoftu má problém. Přestože hra vyšla 24. 3. 2020 a je dostupná i v rámci předplatného Xbox Game Pass, tak se ji nedaří udržet hráče. Vrchol Steamu ukazuje 828 hráčů a v rámci Mixeru streamuje jen pár lidí a diváků bylo maximálně 5. Twitch hlásí dohromady téměř 8 tisíc sledujících, což také není žádné terno.

- Čína zakázala prodej nejnovější Nintendo Switch exkluzivity. V zemi se nesmí prodávat populární adventura Animal Crossing: New Horizons. Oficiální důvody cenzury neznáme, ale spekuluje se, že za to mohou protesty hráčů z Hongkongu, kteří svou aktivitu přesunuli právě do této hry. Nintendo bude jistě zklamáno, dle dostupných informací totiž v Číně v poslední době rostl i prodej samotné konzole.

- Pokud vás zaujal sci-fi RPG titul The Outer Worlds od Obsidianu, tak doporučujeme dokument o jeho vývoji, který připravil novinář Dannyho O'Dwyera a YouTube kanál NoClip.