Dobré ráno. Bude na EA Play oznámen návrat Dead Space? Příští měsíc se má uskutečnit prezentace PlayStationu. Novinky pro Xbox Game Pass. A Plague Tale Innocence možná v PS Plus. Patch pro Biomutanta.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Bude 22. 7. na EA Play oznámen návrat Dead Space? Podle spekulací má vydavatel oznámit návrat slavné značky. Dle všeho na ní může pracovat studio EA Motive, myslí si novinář Jeff Grubb. Dříve návrat Dead Space naznačovali i Shinobi602 a Jez z Windows Central.

- Biomutant obdržel patch 1.5. Dostupný by měl být pro PC a PS4, na Xbox One se dostane v průběhu tohoto týdne. Aktualizace opravuje mnoho chyb a problémů. Krom toho tvůrci přidávají nové varianty kořisti, zvýšili úroveň relikvií a legendárních částí zbraní, které se objevují po dosažení 40. úrovně. Hrdina nyní bude schopen dosáhnout levelu 100.

Přečtěte si také: Indiana Jones na začátku, o Wolfensteina nemáme mít obavy, problémy u tvůrců Avatara a Star Wars

- Po představení Battlefieldu 2042 se hráči začali vracet do čtvrtého dílu z roku 2013. Počet hráčů Battlefieldu 4 postupně narůstá, což si vynutilo reakci, EA musela zvýšit kapacitu serverů. SteamDB ukazuje, že počet hráčů začal na platformě Valve růst kolem 9. 6., tedy v den představení Battlefieldu 2042. V jednu chvíli střílečku hrálo současně 11 801 lidí. Jedním z důvodů zvýšené popularity může být předplatné Amazon Prime. To všem svým zákazníkům rozdává zdarma Battlefield 4. Nárůst hráčů ale zaznamenávají i Battlefield 1 a Battlefield 5.

- Polský hit Medieval Dynasty rozšířil řady titulů dostupný v Xbox Game Passu pro PC. Ve hře se stanete chudým rolníkem a postupně se můžete dopracovat až na pána země. Nejprve ale musíte přežít drsný středověk.

- Znovu se mluví o remasterované verzi Bloodborne. Ta má údajně dorazit letos pro PlayStation 5 a později na PC. Běžet má při 60 snímcích za sekundu, ale nemají na ní pracovat původní tvůrci z FromSoftware, ani odborníci na předělávky z Bluepoint Games, ale jiný stejně ambiciózní tým.

- Mezitím si Xbox Game Pass pochvaluje společnost Square Enix u Outriders. Spustit hru v den vydání v předplatném Microsoftu se osvědčilo při budování hráčské základny a předčilo očekávání vydavatele.

- Spekulace z nedávné doby potvrzeny? Sony si zaregistrovanou novou ochrannou známku pro PlayStation Experience. Vypadá to, že nás v nadcházejícím měsíci skutečně čeká velká prezentace her pro PlayStation 5 a PlayStation 4. Zdroje uvádějí 8. 7.

Přečtěte si také: Je hororovka Abandoned ve skutečnosti nový Silent Hill od Hidea Kojimy?

- Znovu se mluví o hrách v PlayStation Plus na červenec a opět se zmiňuje A Plague Tale Innocence pro PS5. 6. 7. vyjde upgrade s vylepšením pro novou generaci konzolí. To vychází na první úterý v měsíci, kdy Sony obvykle spouští svou novou nabídku pro PS Plus.

- Tyhle zajímavé nezávislé hry v příštích týdnech a měsících budou dostupné v Xbox Game Passu. Microsoft kromě velkých AAA titulů má připravenou i řadu menších indie her. Mimo jiné Warhammer 40 000: Darktide, Slime Rancher 2, Sable, Hades, The Gunk, The Ascent, Among Us, Stalker 2, Atomic Heart, Bloodroots, Hello Neighbor 2, Replaced, Roboquest, Somerville, Shredders, Medieval Dynasty nebo také Dungeons and Dragons: Dark Alliance.