Poslední pořádná pirátská hra byla Sea of Thieves. Vývojáři z 3DClouds ale jdou mnohem, mnohem dál a již nějakou dobu vyvíjejí akční RPG s tunami věcí k posbírání, kampaní a námořnickým dobrodružstvím. Hra se jmenuje King of Seas a vychází 18. 2. letošního roku na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch za 24,99 eur. V rámci zpětné kompatibility bude možné hrát také na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.

Pokud netrpíte mořskou nemocí, nasaďte si pásku přes oko, naučte papouška říkat „vydrhni tu kocábku pořádně“ a vydejte se vstříc novým zítřkům. I když možná ne tak bezhlavě…. Hra má totiž spousty cestiček, ať už hlavních nebo vedlejších. Pamatuje si také všechna rozhodnutí, která jste v průběhu příběhu udělali. Podle vámi zvolené obtížnosti se bude měnit počasí, z minuty na minutu se tak může stát, že z prosluněného dne se obloha změní v zamračenou a deštivou. To, jestli zrovna fouká, vám může pomoci při plánování vhodné trasy a při boji s nepřáteli.

Vaše pirátská loď bude víc než vozidlo. Pro správného námořníka je jeho kocábka domovem, kde spí a tráví veškerý svůj čas, a tak by to mělo být i u hráče. Dostupných bude pět druhů lodí (např. šalupa, briga, fregata či galeona), z nichž každá nabízí jiný vzhled a pravděpodobně i jiné statistiky. K dispozici bude více než 900 předmětů, které bude možné použít – většinou k vylepšení vaší lodi.

Souboje jsou jádrem hratelnosti v King of Seas a naučí vás, jak se na moři orientovat, a hlavně jak bojovat pro dosažení vítězství. Jak se dá asi odtušit, to, kam se vaše loď pohybuje, bude záležet hlavně na směru větru. Napomoci ale může také nějaká schopnost ze stromu dovedností nebo zvolená třída lodi. Mezi ty nejbláznivější vylepšení napříč vašemu dobrodružství můžeme zařadit přidělání plamenometů na vaši loď, éterickou navigaci nebo dokonce rituály voodoo.

Zpět k bojovému systému. Ten se skládá nejen z výstřelů z děla, ale také ze strategie. K dispozici bude sada více než 20 dovedností, které si můžete vybrat a utvářet tak svůj jedinečný herní styl.

Čím více budete vyhrávat a porážet další námořníky, tím vyšší bude odměna vypsaná na vaši hlavu. Pokud budete dostatečně obávaní piráti, můžete se dokonce utkat s nejznámějšími piráty historie. Zvolená obtížnost také přidává násobič odměny na vaši hlavu – nabízí se tak soutěž s kamarády, kdo vydrží na nejtěžší obtížnost nejdéle.

Důležité je, že s každým začátkem dostanete jinou kampaň, herní svět k prozkoumání se pokaždé změní a s ním i vaše budoucí dobrodružství. Příběh nabízí sérii různých úkolů se zajímavými postavami. Čekat vás má epické dobrodružství.