Společnost Wargaming oznámila přípravu mobilní verze své námořní bezplatné hry World of Warships, která úspěšně funguje na počítačích a konzolích PlayStation a Xbox. Na mobilech a tabletech s operačními systémy Android a iOS se bude jmenovat World of Warships: Legends stejně jako na konzolích.

Vývojáři lákají na plnohodnotný multiplatformní zážitek. Mobilní hra byla vyvinuta stejným týmem jako konzolové verze a zahrne cross-platform matchmaking, jenž přináší známou hratelnost optimalizovanou pro mobilní platformy. Ačkoli toto zatím není k dispozici v aktuálním testovacím sestavení, plánuje se také postup napříč platformami, takže hráči budou moci plynule pokračovat ve svém hraní, ať jsou kdekoli, doma nebo na cestách.

„Herní prostředí se neustále mění a mobilní zařízení, jakožto nejrychleji rostoucí herní platforma, nám poskytuje lákavé příležitosti jak z hlediska přilákání nových hráčů, tak z hlediska poskytování nových způsobů, jak si naši stávající konzoloví hráči mohou hru nově užít,“ řekl Evgeniy Shukin, publishing director World of Warships: Legends. "Jsme nadšeni, že vidíme, jak se hráči zapojují do hry na těchto nových platformách, a těšíme se, že se s naší komunitou později podělíme o další podrobnosti, až vyhodnotíme zpětnou vazbu a určíme naše další kroky."

Android verze World of Warships: Legends byla spuštěna v Kanadě v rámci předběžného testu na zařízeních s Androidem vyšší třídy. Tvůrci se nyní snaží optimalizovat základní herní smyčku, z toho důvodu aktuální verze obsahuje pouze tři národy (USA, Japonsko a Německo). Jakmile mobilní verze opustí testovací fázi, bude mít veškerý dostupný obsah v konzolových verzí.

Dobrou zprávou je, že si mobilní hráči budou moci zahrát s těmi na konzolích. Stejně tak bude možné přenést postup.

Pro hraní World of Warships: Legends společnost Wargaming doporučuje iPhone 8+/ iPad Air (2019 3. generace) nebo novější zařízení a iOS 14.8+. Pokud jde o Android, nejlépe poslouží Samsung S20 a Android 10+ nebo novější zařízení. Budoucí optimalizace může časem požadavky snížit. Pokud navíc máte jiné zařízení se systémem Android, nic vám pak nebrání hru vyzkoušet.

World of Warships: Legends byl spuštěn v roce 2019 na PlayStation a Xbox, aby přinesl taktický námořní boj World of Warships konzolovým hráčům a sdílel podobný herní zážitek, ale s jiným tempem a množstvím exkluzivních funkcí. Od té doby World of Warships: Legends přilákalo více než 7 milionů hráčů po celém světě.

O HŘE WORLD OF WARSHIPS: LEGENDS

Zažijte epickou námořní akci ve hře World of Warships: Legends, rozsáhlé online hře pro více hráčů, kde můžete ovládnout moře na největších válečných lodích historie. Získejte legendární velitele z námořní historie, upgradujte svá plavidla a vsaďte na námořní převahu s nebo proti hráčům z celého světa v napínavých a pohlcujících bitvách.