Už jen necelý měsíc a všichni zájemci si budou moci na PC, Xboxu Series X/S a Xboxu One zahrát závody Forza Horizon 5. U této příležitosti studio Playground Games přináší nové informace.

Jednou z novinek jsou gameplay záběry od amerického serveru IGN (úplně nahoře). Na nich vidíme speciální závod v rámci festivalu Horizon. V něm se střetne automobil s nákladním letadlem. Události Showcase jsou vlajkovou lodí celé série a tyhle adrenalinové a zajímavé momenty nebudou chybět ani ve Forze Horizon 5.

Druhé video porovnání výkonnostní a kvalitativní režim. Performance mód vám umožní si hru zahrát v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Tvůrci upravili několik grafických prvků pro zajištění plynulého výkonu. V režimu Quality poběží hra v rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu. To se samozřejmě týká konzole Xbox Series X, zatímco na Xboxu Series S je uváděno 1080p při 60 snímcích.

Pro arkádově laděné závody by hlavní volbou mělo být nastavení Performance.

Podle kreativního ředitele Mikea Browna se nemusejí bát ani majitelé Xboxu One. Dle něj Forza Horizon 5 na této starší konzoli vypadá velmi dobře a jde o jednu z nejlépe vypadajících her na Xboxu One. Největší rozdílem je absence SSD, což je znát při načítání. Samozřejmě museli vývojáři snížit grafickou kvalitu, ale hráči by s touto verzí měli být spokojeni. Už jen z důvodu, že je to hra pro Xbox One.

Zájemci se mohou podívat také na intro, aby věděli, co je 9. 11. 2021 na PC, Xboxu Series X/S a Xboxu One čeká. Titul bude ve stejný den dostupný v předplatném Xbox Game Pass. Ve hře budou české titulky.

Pokud by vám to bylo málo, tak obrázky v galerii pocházejí ze hry, jsou upravené ve fotografickém režimu.