Už v minulosti byli mnozí překvapeni, na čem můžeme rozjet retro střílečku Doom. Spustit se dá třeba přes BIOS základní desky, nepotřebujeme přitom vůbec bootovat Windows či jiný operační systém. Teď se nám ale naskytl pohled na ještě větší překvapení, svou oblíbenou střílečku totiž uvidíte na něčem velmi nestandardním.

Modder a kutil James Brown vytvořil herní monitor pomocí kostiček ze stavebnice Lego, prostřednictvím svého účtu na sociální síti Twitter se pochlubil, jak na něm hraje Dooma. Displej se pyšní rozlišením 72x40 pixelů, obraz se přitom skládá pouze z jedné barvy.

Jedná se samozřejmě spíše o legrácku, přesto je ale malý Lego monitor zajímavým vynálezem. Brown sám přiznává, že navzdory jeho úsilí není Doom příliš hratelný. Fanoušek dále navrhoval, aby si James Brown na monitoru zahrál třeba jednoduchou hru Flappy Bird, jak ale uvádí, při tomto rozlišení by se tomu mělo spíše přezdívat „bouncy dot“ (skákací tečka). Jiný zase tvrdí, že by se na monitoru z Lega dobře hrál Had nebo podobné hry ze starých telefonů.