První trailer na RiMS Racing toho moc neukázal, byl poskládán z předrenderovaných scén. Náhradou je dnešní gameplay trailer, který dává lepší představu o tom, co můžeme od nadějných motocyklových závodů na počítačích a konzolích čekat.

Raceward Studio svůj projekt popisuje jako první simulaci kombinující realistickou výzvu ze závodění s mechanickými a konstrukčními prvky. Těšit se máme na nejvýkonnější motorky na světě. Ovšem nejen, že na ně usedneme, ale budeme také optimalizovat jejich výkon výměnou dílů a analyzovat data v reálném čase.

Mantrou nového titulu je, že závody se nevyhrávají pouze na trati. Z toho důvodu musíte být více než jezdec. Musíte pochopit chování motorky jako skutečný inženýr. Trakce, úhel brždění, točivý moment, trajektorie, rychlost... je třeba vzít v úvahu všechny faktory, než se vydáte do dílny, abyste mohli změnit určité komponenty a nakonfigurovat optimální nastavení.

Přečtěte si také: Epic chce plnohodnotné Rocket League na mobilech a tabletech

Připraveno bude 8 nejvýkonnějších evropských a japonských motocyklů: Ducati Panigale V4 R, MV Agusta F4 RC, Aprilia RSV4, BMW M 1000 RR, Suzuki GSX-R1000R, Honda CBR1000RR, Kawasaki Ninja ZX-10RR a Yamaha YZF-R1.

Závodit se bude na deseti věrně vytvořených oficiálních tratích. Potvrzeny jsou okruhy Silverstone, Laguna Seca, Suzuka, Nürburgring a Paul Ricard. K tomu vývojáři vytvářejí pět tras zasazených do krajiny Spojených států amerických, Norska, Austrálie, Španělska a Itálie.

Režim kariéry vám dá kontrolu nad týmem. Vytvoříte si svého jezdce, otevře se vám závodní kalendář, budete investovat do výzkumu a vývoje, stejně tak vylepšovat dovednosti týmu.

RiMS Racing vyjde 19. 8. 2021 na PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.