Francouzské vydavatelství Nacon oznámilo akvizici německé vydavatelské a vývojářské společnosti Daedalic Entertainment, která připravuje akční stealth adventuru The Lord of the Rings: Gollum. Akvizice vyjde na 53 milionů eur (32 milionů a další peníze podle stanovených cílů) a navazuje na předchozí spolupráci, Nacon měl původně příběh Gluma uvést na trh.

Nacon za tyto peníze bude vlastnit Daedalic a zároveň získá všechna hlasovací práva, tím pádem bude mít v podstatě rozhodující slovo při rozhodování o dalších krocích Daedalicu. Akvizice by měla být dokončena do konce roku 2022.

Dle tiskové zprávy zůstane generální ředitel a zakladatel Carsten Fichtelmann v čele Daedalicu a zachová si „vysokou míru autonomie ve vývoji a vydávání“.

Kromě vývoje her State of Mind, The Long Journey Homem Silence nebo Deponia: The Puzzle, vydávali Daedalic Entertainment tituly jako Shadow Tactics: Blades of the Shogun, The Franz Kafka Videogame, Iron Danger či Glitchpunk.

Nacon se dříve jmenoval Bigben Interactive a vlastní mimo jiné Spiders (Greedfall, Mars: War Logs), Big Ant Studios (Cricket 22), Cyanide (Blood Bowl 3, Tour de France 2021), Kylotonn (WRC, Isle of Man TT, Test Drive Unlimited Solar Crown) a Eko Software (Warhammer: Chaosbane, How to Survive).