Nacon vynechal E3 2021, aby uspořádal vlastní konferenci věnovanou svým hrám a zařízením. Francouzská společnost se rozhodla přiblížit nacházející tituly. Zejména závody Test Drive Solar Crown, WRC 10 a RiMS Racing, akční RPG Steelrising od autorů GreedFallu, akční adventuru The Lord of the Rings: Gollum, sportovní Blood Bowl 3 i Vampire: The Masquerade – Swansong. Krom toho došlo na tři překvapení. Tím největším je RoboCop.

Co se zařízení týče, došlo na nový ovladač pro Xbox Series X/S, Xbox One a PC.

Pojďme se na vše postupně podívat. Nahoře máte oficiální záznam.

TEST DRIVE SOLAR CROWN

Z Test Drive Unlimited Solar Crown jsme dosud viděli pouze nic neříkající teaser trailer lákající na závodní zážitek v luxusních automobilech značek Ferrari, Lamborghini, Porsche, Koenigsegg, Apollo, Dodge a Bugatti v otevřeném světě vytvořeným ze skutečné oblasti v měřítku 1:1.

Těšili jsme se, že na prezentaci Naconu se budete moci podívat na první gameplay záběry, leč marně. Místo nich jsme dostali propracovaný filmeček. Ten odhaluje jedno velké překvapení. Test Drive Unlimited Solar Crown nás zavede do Hongkongu. Nadále platí, že rušný ostrov byl vytvořen v měřítku 1:1 a město nás má pohltit.

Ve stínu mrakodrapů dnes již bývalé britské kolonie si budou moci fanoušci závodů v otevřeném světě vyzkoušet řadu aktivit, které je možné absolvovat v singleplayeru, tak i v kompetitivním multiplayeru.

Za vývojem stojí studio KT Racing, které je podepsáno za sérií WRC, Isle of Man TT, V-Rally 4 a FlatOut 4: Total Insanity. Zkušenosti s rallye závodů a motorek mají posloužit k vytvoření nezapomenutelného závodního zážitku. S ním pomáhá i Alain Jarniou, jenž se podílel na prvních dvou dílech Test Drive Unlimited.

Na Test Drive Unlimited Solar Crown se můžete těšit 22. 9. 2022 na PC, PlayStationu 5, PlayStationu 4, Xboxu Series X/S, Xboxu One a Nintendu Switch.

STEELRISING

Z chystaného akčního RPG titulu Steelrising od tvůrců GreedFallu jsme viděli gameplay trailer a dozvěděli jsme se, že hra vyjde v červnu 2022 na PlayStation 5, Xbox Series X|S a PC.

Co kdyby Čapek nebyl první, kdo vymyslel roboty? Co kdyby se tyhle hrůzné stroje objevovaly už v 18. století za dob Velké francouzská revoluce? A co když právě král Ludvík XVI byl hodinářem, který byl velmi šikovný a sestrojil roboty, kteří odolají revoluci a udrží vládu koruny?

Tenhle dramatický příběh budeme moci prožít v roli jednoho ze strojů, které byly stvořeny na potlačení odporu, ovšem to vy budete bojovat proti náročným nepřátelům, které obsadili město.

WRC 10

U příležitosti 50. výročí šampionátu nabídne WRC 10 zbrusu novou jubilejní edici plnou nového obsahu a zážitků. Prožít máte nejnapínavější okamžiky kariéry Sébastiena Loeba, od jeho vítězství v roce 2002 během Německé rallye, na Švédské rallye v roce 2004 až po nedávnou Španělskou rallye v roce 2018.

WRC 10 vyjde 2. 9. 2021 na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One a PC přes Steam a Epic Games Store. Později bude dostupná i verze pro Nintendo Switch.

THE LORD OF THE RINGS: GOLLUM

V březnu jsme se poprvé podívali na záběry z hraní připravované stealth akční adventury The Lord of the Rings: Gollum od společností Daedalic Entertainment a Nacon. Nyní jsme se dočkali dalšího pohledu na chystanou hru díky rozhovoru s vývojáři, kteří nám přibližují postavy a prostředí.

Nejprve k novým postavám. Všemi oblíbený čaroděj Gandalf se dočkal svého představení a vypadá přesně tak, jak všichni očekávají, i když se zdá, že jeho charakteristický klobouk je o něco špičatější, a je zahalen do ošuntilého, kožešinou lemovaného pláště a vyzbrojen svým mečem.

Jako další se můžeme podívat na Ústa Sauronova. Tahle fiktivní postava vypadá opravdu hrůzostrašně. Seznamujeme se také s Thranduilem, králem lesních elfů z Temného hvozdu, jenž naopak vypadá mysticky. V neposlední řadě dorazil samotný Glum.

Nechybí ani záběry na Horu osudu a další místa plné bestií a hord skřetů.

The Lord of the Rings: Gollum vyjde během podzimu 2022 na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch a PC.

VAMPIRE: THE MASQUERADE – SWANSONG

Z Vampire: The Masquerade – Swansong jsme viděli kratší trailer zaměřený na Galeba a poté menší útržky, které nám ale neumožnily se blíže podívat na tohle příběhové RPG, adaptaci pátého vydání Vampire: The Masquerade, od autorů The Council.

Galeb je jednou ze tří hratelných postav, jejichž propletené příběhy rozhodnou o osudu Bostonu. Moc, bohatství, nesmrtelnost... To vše Galeb někdy zažil. Procestoval celý svět, nashromáždil jmění a prosadil se jako jeden z nejstarších a nejobávanějších upírů v Bostonu. A přesto mu chybí to, co ztratil. Nebo možná něco, co nikdy nebylo...

Současně byl potvrzen odklad hry, Vampire: The Masquerade – Swansong dorazí v únoru 2022 na Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5, PC a Nintendo Switch. Původně se mluvilo o letošním roku.

RIMS RACING

O soundtrack motocyklové hry RiMS Racing se postará italská kapela The Bloody Beetroots. Simulátor i arkádu v jednom si budete moci užít od 19. 8. letošního roku na PC, PS4, Xbox One a Nintendu Switch, stejně jako na PlayStation 5 a Xboxu Series X/S v rámci speciálně optimalizovaných verzí pro nejnovější generace konzolí od Sony a Microsoftu.

Ad Infinitum

V roce 2023 na nespecifikované konzole a PC vyjde Ad Infinitum. O hře jsme mohli poprvé slyšet v roce 2018, nyní byl projekt od německého studia Hekate znovu oznámen. Půjde o hororový zážitek z pohledu první osoby, který je výrazně ovlivněn historií.

V Ad Infinitum budeme hrát za mladého německého vojáka, který se po Velké válce vrací domů, ale trauma, které zažil v zákopech, ho pronásleduje. Každou noc zažívá halucinace plné děsivých stvoření, smrtících pastí a záhad. My budeme muset vše překonat a osvobodit chudáka od jeho traumat. Navzdory kontextu hra nebude akční, ale bude vyžadovat infiltrace a řešení hádanek.

Blood Bowl 3

Blood Bowl 3 se na prezentaci pochlubilo brutální, šílenou a taktickou kampaní. Hra byla současně odložena na únor 2022.

ROGUE LORDS

Rogue Lords má stanovené datum vydání. Ďábel se pomstí lidem 30. 9. tohoto roku na PC. Pokud hrajete na konzolích, tak tyto verze jsou v plánu na začátku roku 2022 - konkrétně PS4, Xbox One a Xbox Series X/S. Pravděpodobně také PS5.

Rogue Lords je rouge-like hra s tahovými souboji, ve které hrajete za ďáblovy přisluhovače, jako je Drákula, Krvavá Mary nebo Bezhlavý jezdec. Ďáblovy síly je možné využít i k manipulaci se hrou, a to úpravou ukazatelů života nebo zvýšením štěstí, což však není bez protikladu.

RUGBY 22

Došlo také k představení nového ročníku ragby. Rugby 22 se pochlubí vylepšenou umělou inteligencí, novým režimem obtížnosti a dalšími novinkami na Xboxu One, Xboxu Series X/S, PlayStationu 4, PlayStationu 5 a PC.

SESSION

Skateboardingová hra Session se pochlubila novou aktualizací, která do hry přidá Daewona Songa.

ROGUEBOOK

Roguebook čeká nový obsah v rámci bezplatné aktualizace Gem Mine, která bude brzy k dispozici. Podle traileru můžeme očekávat, že prozkoumáme alespoň jednu novou stránku knihy. Ale také nové poklady, nové mapy a nové nepřátele.

Roguebook je dostupný na PC a brzy vyjde i na PS4, Xbox One a Nintendo Switch.

LIFE Simulators

Nacon nabídne hráčům možnost vyzkoušet si život profesionálů, například chirurga, oceňovaného kuchaře nebo strojvedoucího prostřednictvím rozmanitých her, které kombinující plánování, řízení a plnění konkrétních úkolů souvisejících s příslušnou profesí.

Hry budou dostupné na PC, PlayStationu 5, PlayStationu 4, Xboxu Series X/S, Xboxu One a Nintendu Switch.

Clash: Artifacts of Chaos

Vítejte ve světě Zenozoik. Prozkoumejte tuto podivnou zemi jako Pseudo, mocný válečník na výpravě za artefakty Chaosu. V Zenozoiku platí jediný zákon: smrtící kostková hra, která určuje pravidla boje. Dodržujte tato pravidla v brutálním boji zblízka.

Clash: Artifacts of Chaos připravuje chilské studio ACE Team, které vytvořilo Zeno Clash, a půjde o akční adventuru z pohledu třetí osoby. Titul se soustředí na boj a v případě potřeby bude možné přepnout na pohled z první osoby.

Stanete se osamělým bojovníkem jménem Pseudo, jenž bude chránit malé černé stvoření s léčivou mocí. Oba společníci pak procestují země Zenozoiku a zažijí velké dobrodružství. Trailer zatím vyzdvihuje střety inspirované různými bojovými uměními a jedinečnou výtvarnou stránku.

Clash: Artifacts of Chaos bude k dispozici v roce 2022 na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S a Xbox One. 

RoboCop: Rogue City 

Kultovní hrdina, který je zčásti člověkem, zčásti strojem a zčásti policistou, se dostane do videoherního světa. Než se začnete těšit na to, že se do něj vžijete a pokusíte se nastolit spravedlnost v nebezpečných, zločinem prolezlých ulicích starého Detroitu, tak RoboCop: Rogue City má na starost polské studio Teyon. To vytvořilo méně úspěšné tituly Rambo: The Video Game a Terminator: Resistance.

RoboCop: Rogue City je v plánu na rok 2023 pro PC a konzole.

OVLADAČ  Revolution X

Revolution X Pro Controller je nový ovladač od společnosti Nacon určen pro Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Jedná se o prémiový gamepad, který těží z rozsáhlých zkušeností Naconu a nabízí širokou škálu možností manuálního a softwarového přizpůsobení, stejně tak podporu Dolby Atmos pro headphones.

Revolution X se začne prodávat během podzimu letošního roku.