Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- U příležitosti nedávného Gamescomu byl zveřejněn nový trailer na Paradise Lost od studia PolyAmorous. Jedná se o filmovou upoutávku, která ukazuje střet mezi nacisty a členy odboje v bunkru. Právě do něj se dostanete jako dvanáctiletý chlapec žijící v alternativní verzi našeho světa. Druhá světová válka trvala o 20 let déle a skončila, když nacisté odpálili jaderné rakety a zničili většinu Evropy. Příběh se odehrává v Polsku, kde klučina hledá naději, když narazí na masivní opuštěný nacistický bunkr. V něm bude ukryta spousta vyspělé technologie za hranice magie a surrealismu. Paradise Lost vyjde koncem roku na PC a později na konzole.

- Tisk existuje i v budoucnosti. Minimálně tedy v Night City, městě, do něhož je zasazen Cyberpunk 2077. CD Projekt RED zveřejnil nový screenshot, který ukazuje novinový stánek.

THQ Nordic připomenuli Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning. To je remaster původního akčního fantasy RPG, které vyšlo v roce 2013. Minutový gameplay trailer nás zve k návratu do krásného království Amalur, abychom bojovali proti mnoha protivníkům, a přitom si vylepšovali svého hrdinu. Vidíme několik prostřihů na tři cesty vývoje postavy, ale nejvíce se zaměřuje na třídu Fineese. Ta se specializuje na stealth, tiché eliminace a využívání bomb, pastí a jedů. Hra vyjde 8. 9. na PC, PS4 a Xbox One. Remaster kromě vylepšené grafiky a přepracované hratelnosti nabídne i DLC z původní hry.

- Blíží se oznámení o budoucnosti Kojima Productions? Umělecký ředitel Yoji Shinkawa bude 4. 9. odpovídat na otázky fanoušků na Redditu. AMA má být věnována výhradně Death Stranding. Objevují se ale spekulace, že by mohlo dojít k nějakému oznámení, kupříkladu na PS5 verzi tohoto nevšedního post-apokalyptického dobrodružství.

- Zájemci se mohou hlásit do uzavřené bety kyberpunkové akce Ghostrunner. Beta je určena pouze pro PC, i když hra vyjde také na konzole. Podívat se můžete na nový teaser trailer. Více se o hře dozvíme 15. 9.

- Včasný přístup do veřejné bety Call of Duty: Black Ops Cold War má začít 8. 10. letošního roku. Důkazy byly nalezeny v Modern Warfare i Warzone. Beta bude nejprve dostupná pouze na PS4. K oznámení by mohlo dojít 9. 9., kdy má být odhalen multiplayer hry.

- PC verze Horizon Zero Dawn obdržela 1.03 patch. Ten řeší mnoho technických problémů, se kterými se komunita v posledních týdnech setkala. Aktualizace také eliminuje nadměrné využívání grafického čipu. Vývojáři měli také opravit špatné zobrazování hry ve 4K rozlišení.

Přečtěte si také: Oznámena kompletní edice hitu Cyberpunk 2077 s bonusy

- Novozélandští hráči si pár dnů po oznámení mohou vyzkoušet The Witcher: Monster Slayer. CD Projekt RED spustil svou AR hru ze světa Zaklínače, která připomíná Pokémon GO, na Novém Zélandu ve verzi pro iOS.

- Výzkumná divize Sony prozradila, že brzy veřejnosti představí technologii ray tracing pro PlayStation 5. V tuto chvíli neznáme přesné datum prezentace, ale vypadá to, že se blíží. Uvidíme, zda nám bude ray tracing ukázán ve spojení s hrami jako Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart a Gran Turismo 7.

- Společnost Epic Games zveřejnila video u příležitosti oslav 25. výročí Remedy Entertainment. Ve videu jsou nám připomenuty hry finského studia, včetně Maxe Payna, Alana Wakea nebo Control. Na začátku loňského roku uzavřel Epic s Remedy smlouvu související s vydáním nového projektu. Stejnou smlouvu má i s Playdead a Gen Design.