Společnost Microsoft pokračuje ve spolupráci se Summer Game Festem a přináší druhý ročník bezplatných demoverzí v rámci iniciativy nazvané Summer Game Fest Demo Event. Tentokrát si majitelé konzolí Xbox One a Xbox Series X/S budou moci vyzkoušet více než 40 her před jejich vydáním.

Nabídka bude dostupná od 15. do 21. 6. letošního roku a zahrne tituly, které vyjdou v následujících měsících. Microsoft zdůrazňuje, že některé demoverze pocházejí z nedokončených verzí a vývojáři ocení zpětnou vazbu.

Co si budete moci zahrát? V současné domě jsou potvrzeny hry Tunic, Sable, Lake, The Riftbreaker a Echo Generation. Kompletní seznam bude odhalen v úterý 15. 6. a vše poté najdete na speciální kartě v menu konzolí Xbox Series X/S a Xbox One.

Přečtěte si také: Velký souhrn: Summer Game Fest 2021

Tunic je akční dobrodružství o malé lišce ve velkém světě. Prozkoumejte divočinu, objevte strašidelné ruiny a bojujte se strašlivými tvory z dávných dob.

Sable vás zve na jedinečnou a nezapomenutelnou cestu, při které se naučíte se Sable plachtit; je to její zkouška dospělosti, která ji zavede do rozlehlých pouští a úchvatných krajů, dokonce i k pozůstatkům vesmírných lodí a prastarých divů světa.

Lake je dobrodružná hra, odehrává se v roce 1986 - Ujmete se role čtyřicátnice Meredith Weissové, která se vrací z velkoměsta do svého poklidného rodného městečka. Vymění svou rušnou kariéru v softwarové společnosti za záskok za svého otce, místního pošťáka. Jak prožije dva týdny v krásném Providence Oaks s ikonickým jezerem a svéráznou komunitou? A co bude dělat dál? Je to na vás.

The Riftbreaker je budovatelské akční survival RPG. Stanete se elitním vědce/komandem v pokročilém mecha-obleku schopném cestovat dimenzionálními trhlinami. Budete eliminovat nespočet nepřátel, stavět základnu, sbírat vzorky a zkoumat nové vynálezy, abyste přežili.

Echo Generation je tahová adventura o partě dětí, které zkoumají nadpřirozené jevy a bojují s příšerami a mechy, aby zachránily své městečko.