V minulém roce Microsoft s Bethesdou ukázal pouze hry, které měly vyjít do 12 měsíců. I když nakonec byly hry jako Redfall, Starfield a Forza Motorsport odloženy. Pro letošní rok americká společnost toto pravidlo ruší a v neděli večer ukáže mnohem více.

Aaron Greenberg, viceprezident marketingu Xboxu, slíbil, že nebudou ukazovat plnohodnotné CGI trailery. Za naleštěné filmečky byl dříve Microsoft kritizován s tím, že CGI trailery vyvolávají příliš velká očekávání a nereprezentují podobu hry. Za příliš velký počet CGI trailerů byla kritizována i Sony po nedávné PlayStation Showcase.

Na letošní Xbox Games Showcase máme alespoň z pohledu first-party titulů (to jsou ty přímo od Microsoftu) vidět čistě gameplay záběry, záběry z herního enginu a herní záběry s nějakými filmečky. Vše bude řádně označeno, abychom věděli, co sledujeme.

„Budou tam hry, hry, hry a Starfield,“ vzkázal Greenberg.

Otázkou zůstává, jaké připravované hry uvidíme v čisté gameplay ukázce a které budou pouze v enginu. Do první kategorie můžeme určitě zařadit závody Forza Motorsport a snad i Senua's Saga: Hellblade II a Contraband od tvůrců Just Cause. Naopak v enginu se může ukázat Avowed, Gears 6, Fable či Indiana Jones od MachineGames.

Xbox Games Showcase budete moci sledovat u nás na YouTube s českým komentářem v neděli 11. 6. Prezentace začíná v 19:00. Bezprostředně poté začne Starfield Direct s detailní ukázkou vesmírného dobrodružství od Bethesdy.

Obě události mají mít dohromady dvě hodiny. Neoficiálně se mluví, že Xbox Games Showcase bude na 90 minut a zbylých 30 minut si vyhradí Starfield.

Harmonogram všech prezentací naleznete zde.