Nedávná smršť oznámení zasáhla herní trh. Mezi nimi se samozřejmě našlo i mnoho nových favoritů, kteří by potenciálně mohli uchvátit nejedno hráčské srdce. Mezi takové tipy patří i Rise of the Ronin od autorů série Nioh. Nyní Jason Stewart, producent studia Sony XDev, vyjádřil svoje nadšení, že se může podílet na takovém projektu.

Ředitel a herní režisér studia Team Ninja Fumihiko Yasuda prohlásil, že Rise of the Ronin je bezpochyby nejambicióznějším a nejnáročnějším projektem, na kterém tohle japonské studio pracuje. Právě tady je rozhodně užitečná pomoc, která přichází v podobě studia XDev, které spadá pod Sony. Na oficiálním blogu PlayStationu zmínil Yasuda, že s týmem od Sony na projektu spolupracují od úplného začátku. Tedy celých sedm let.

Hlavní producent XDev Jason Stewart v pondělí na Twitteru napsal: „Je mi ctí pracovat na tak vzrušujícím titulu, jakým je Rise of the Ronin, s Yasudou ze studia Team Ninja, Masaakim Yamagiwou a naším týmem Sony XDev JP. Je jen správné navštívit svatyni Meiji Jingu. Zrod přísahy Charty v pěti článcích a konec feudálního šógunátu v Japonsku.“

I s touhle velkou pomocí se očekávaný rok nemění a na trh by se měl titul dostat až někdy v roce 2024 jako konzolová exkluzivita pro PS5. To ale neznamená, že by se hra nemohla objevit v den vydání na počítačích. I když tato verze zatím potvrzena není. Nadále zůstává nezodpovězeno, zda někdy bude moci Rise of the Ronin vyjít na Xbox Series X/S, když se od začátku na ambiciózním akčním RPG podílí Sony.