Streamovací platforma Twitch přidala dedikovanou kategorii „Pools, Hot Tubs and Beaches“ (česky Bazény, vířivky a pláže), kam se koncentrují kontroverzní vysílání dívek v plavkách, které na nich většinou mluví k audienci anebo hrají hry.

Kontroverzním se tento obsah stal především kvůli tomu, že využívá výjimky v zásadách nahoty a oděvů platformy, která umožňuje vysílat v plavkách, pokud je to „kontextuálně přiměřené“. To znamená třeba na pláži, ve vířivce nebo v nafukovacím bazéně. Na těchto streamech se pak často v chatu objevuje sexismus nebo obtěžování.

Přečtěte si také: Twitch je moc velký. Počet zaměstnanců snižuje o 500 lidí

Kategorie se už pochopitelně stala terčem „vtípků“, a tak tam kromě žen v plavkách najdete jednoduše i jiný obsah, který „hot tubs“ spíše paroduje. Příkladem může být páteční stream PC Gameru.

Krok přichází potom, co Twitch demonetizoval řadu největších hot tub streamerek. V blog postu z pátku platforma píše: Nedávno jsme pozastavili reklamu na některých kanálech, které nahlásila většina naší základny inzerentů, ale neoznámili jsme jim to. [...] Tvůrci se na nás spoléhají a my jsme měli na tuto změnu upozornit streamery, než k tomu došlo. Byla chyba, že jsme tak neučinili.

Dále se zde také píše: To, že někoho ostatní považují za sexy, není v rozporu s našimi pravidly a Twitch nepřijme žádná opatření proti ženám nebo komukoli v naší službě kvůli jejich atraktivitě.“

Společnost pak ještě dodala: Nikdo si nezaslouží být obtěžován za obsah, který se rozhodl streamovat, jak vypadá nebo kdo je. Podnikneme kroky proti komukoli, kdo by takové chování na naší platformě praktikoval.“

Samostatná kategorie je podle Twitche jen „dočasné řešení“ toho, že se tento obsah kumuloval v kategorii „Just chatting“. Tento krok ho tak separuje. Platforma plánuje svoje zásady aktualizovat v příštích měsících, do té doby tak zřejmě kategorie, která je momentálně sledovaná více než Hearthstone nebo PUBG, zůstane.