Další hřebíček do rakve zasadil Warren Spector hráčské základně Systom Shocku při svém posledním rozhovoru. Zatímco fanoušci této série netrpělivě vyhlíží jakýkoliv náznak pokračování posledních dvou titulů, studio OtherSide Entertainment na System Shocku 3 pracovalo pouze v letech 2018 až 2019.

Už dříve se autor prvního System Shocku a Deus Ex pochlubil se svým novým projektem, který bude lákat na bohatý svět a poutavý příběh, kde budou klíčové hráčské volby a herní styl. Celý článek si můžete přečíst zde. To samozřejmě nedávalo moc nadějím, že by se mohly znovu rozběhnou práce na třetím díle System Shocku.

O to větší bolestí bylo přímé prohlášení od Warrena Spectora: „V loňském roce jsme vydali prohlášení. V tuto chvíli k tomu není co dodat. Společnost Tencent pokračuje ve vývoji franšízy. Bude záležet na nich, co budou chtít říct. Nemohu vám toho moc objasnit.“ Dále ještě uvedl, že na hře pracovali od roku 2018 do roku 2019, kdy v týmu pracovalo nanejvýš 17 vývojářů. Další překážka do cesty vývoje a produkční činnosti nové hry přišla v podobě Covidu.

Podle jeho slov bylo složité tak velkou hru produkovat, a tak ji předali jinému vývojáři, tedy Tencentu. Jestli se někdy dočkáme nějakého pokračování, záleží jen a pouze na nich. Zatím více informací není a můžeme jen doufat, že se to v dohledné době změní.

Třetího dílu se tedy jen tak brzo nedočkáme, ale fanoušci se mohou stále těšit na System Shock Remake, o kterém se předpokládá, že vyjde ke konci tohoto roku. Na Steamu máte možnost vyzkoušet si zdarma demo.