Na svět Harryho Pottera si musíme počkat. Očekávané akční RPG od studia Avalanche Software, autoři Disney Infinity, bylo dnes odloženo. Hogwarts Legacy si nezahrajeme letos jak bylo původně plánováno, ale až v roce 2022.

Vývojáři potřebují více času, aby nám mohli přinést propracované dobrodružství ve známém kouzelnickém světě.

„Chceme poděkovat fanoušků z celého světa za fantastické reakce, které naše vydavatelství Portkey Games obdrželo po oznámení Hogwarts Legacy,“ dodává společnost, která odklad oznámila na sociálních sítích, s tím, že je pro ně nejdůležitější zážitek v kouzelnickém světě a fanoušci.

Příběh se odehrává na konci 19. století. V Bradavicích tak nenarazíme na Harryho Pottera, ani na většinu jiných postav z knih britské spisovatelky J. K. Rowlingové nebo filmů. Místo toho si vytvoříme vlastního kouzelníka a podíváme se s ním do doby, kdy se po Bradavicích mohl pohybovat Albus Brumbál mezi studenty, jeho rodina či další postavy známé především ze série Fantastická zvířata. Tvůrci lákají na známá i nová místa, které budeme prozkoumávat, učit se kouzlit nebo vyrábět lektvary.

Hogwarts Legacy je ve vývoji pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Hra byla oznámena v září/septembri na tiskové konferenci věnované PS5.