Zvěsti o HD remasteru kultovní bondovky GoldenEye 007 se šíří už nějakou dobu. Nyní se k nim přidává Jeff Grubb ze serveru VentureBeat, který oznámení znovuvydání first-person střílečky z éry N64 očekává během několika příštích týdnů. Reedice jedné z nejlepší FPS by měla vyjít přinejmenším na PC, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

Proč se ale HD remaster neobjevil na nedávném Nintendo Directu? Dle Grubba je to z důvodu toho, že to bude Microsoft, kdo příchod oznámí jako první. Společnosti Nintendo, Microsoft a MGM se tak měly dohodnout.

Grubb svým vyjádřením navázal na dřívější únik se seznamem achievementů ze serverů Xbox Live. Dle něj nás čeká 55 achievementů a 1000 Gamerscore za dokončení kampaně a hraní různých multiplayerových režimů.

Všemu pak nahrává, že původní autoři ze studia Rare jsou pod křídly Microsoftu. Remaster měl dorazit už dříve, ale Nintendo se nedokázalo dohodnout s Microsoftem. Konečně si ale obě firmy měly uvědomit, že si vzájemně nekonkurují. Kvůli sporům byl dříve jeden remaster zrušen.