Již na konci příštího měsíce nás čeká první příběhová expanze do brutální střílečky Doom Eternal. The Ancient Gods - Part One slibuje slušnou jízdu a zábavu nejen po stránce hratelnosti, ale protože jde o Dooma, tak i po stránce hudby. O tu se tentokrát nepostará Mick Gordon, tedy autora původního soundtracku Doom Eternal a Dooma z roku 2016, ale někdo jiný.

Pokud náhodou nevíte proč, tak Mick Gordon se s Bethesdou rozešel ne úplně v dobrém po tom, co nastaly problémy s vydáním soundtracku právě Doom Eternal. Celou kauzu načal právě Mick v reakci na jednoho z fanoušků, což vyústilo v kontroverzi, kterou musel poté urovnat výkonný producent hry a studia id Tech, Marty Stratton, v otevřeném dopis.

Závěr je nicméně takový, že se Mick Gordon do role skladatele pro sérii nevrátil a nevrátí, a tak muselo studio pro své další projekty - jmenovitě chystané příběhové expanze - najít náhradu. Tu se naštěstí podařit našlo a pro dobrého kandidáta nemuseli chodit moc daleko.

Na hudbě se totiž podílí nejen jeden ze zaměstnanců samotného studia, konkrétně David Levy, ale také zkušený herní skladatel Andrew Hulshult.

Jeho práci jste mohli slyšet například v Rise of the Triad, Dusk, Quake Champions či ji v dohledné době uslyšíte v indie hře Prodeus. Andrew Hulshult má už na první poslech rozhodně potenciál přinést do Doom Eternal něco nového, ale známého. Co myslíte?