Na sklonku roku se o slovo přihlásilo studio 343 Industries, které připomnělo, že na konec příštího roku připravuje očekávané Halo Infinite. O sci-fi střílečce pro Xbox Series X, Xbox One a Windows 10 jsme naposledy slyšeli v létě na E3 v Los Angeles, a to ve formě ukázky. Hned vzápětí jsme byli upozorněni, že další informace dorazí až v roce 2020.

Naštěstí jsme se přece jen něčeho ještě letos dočkali. Vývojáři zveřejnili dva nové koncepty a v doprovodu s nimi jsme byli ujištěni, že „Halo hype train“ odstartoval před dvěma týdny s Halo: Reach (přidání hry do kolce Halo pro Xbox One a W10) a v roce 2020 rozhodně nezpomalí.

Z dřívějších zpráv víme, že Halo Infinite sleduje příběh Master Chiefa někdy po událostech z Halo 5: Guardians. Počítat se má s možností hraní na rozdělené obrazovce, s podporou LANu a tvůrci chtějí stavět na možnostech přizpůsobení brnění z Halo: Reach. Možnosti customizace chtějí vylepšit a přinést i režim Forge.

Na závěr jsou potvrzeny testy. V roce 2020 proběhne testování alfa i beta verze. Bohužel nevíme, jak se zájemci budou moci do testování zapojit. Víme ale, že k testům bude postupně zváno více a více hráčů. Je dost možné, že jedním ze způsobů bude předplatné Xbox Game Pass.