Včerejší aktualizace Rockstar Games Launcheru zahrnula důkazy potvrzující remasterovanou trilogii Grand Theft Auto postavenou na technologii Unreal Engine. Po několika hodinách se ze serverů společnosti podařilo vydolovat loga definitivních edic GTA 3, GTA Vice City a GTA San Andreas. Následují ikonky achievementů a známá pozadí.

Vše nasvědčuje tomu, že velmi brzy bude Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition oficiálně oznámeno. Před několika dny tento název prozradila korejská komise pro hodnocení věkového doporučení her.

Loga potvrzují, že se jednotlivé definitivní edice budou prodávat samostatně. Spekulace zmiňují vydání pouze digitálně v listopadu tohoto roku. Trilogie má být ve vývoji pro všechny hlavní platformy, včetně konzolí PlayStation, Xbox a Nintendo Switch, PC, mobilů/tabletů a Google Stadia.

Tím ale dnes nekončíme. Pokračujeme pod galerií.

Podle čerstvých neoficiálních informací mají mít definitivní verze přepracovány všechny filmové záběry a do mapy měly být přidány další oblasti. Cena je prý stanovena na 39,99 dolarů.

Podle zdroje se můžeme uklidnit, příběh měl být zachován své předloze a grafika má odpovídat 21. století. Toto tvrzení mají podpořit nové modely hlavních postav a protivníků. Rozšířen měl být i příběh a přidány nové cut-scény.

Přechod na Unreal Engine měl umožnit nové nasvícení, nové zvuky prostředí a HD textury. V neposlední řadě se mluví o odstranění některých vedlejších misí a o přidání dalších vozidel, zbraní a oblečení.

Více jsme o remasterované trilogii GTA 3, GTA Vice City a GTA San Andreas napsali zde.