Do PlayStation Store dnes dorazila PlayStation 5 verze hry The Sinking City s vylepšením pro novou generaci konzole od Sony, ovšem bez možnosti bezplatného upgradu pro majitele PS4 verze.

Hráči jsou pochopitelně naštváni. Studio Frogwares vysvětlilo, že v současné době bezplatný přechod z PS4 verze na PS5 verzi není možný z důvodu jiného vydavatele. Hru pro PlayStation 5 vydává Frogwares, zatímco původní PS4 verzi uvedla na trh v roce 2019 společnost Bigben Interactive (dnes Nacon).

Frogwares se s Naconem soudí. Podle slov tvůrců jim vydavatel škodil. Potají se snažil přivlastnit si práva na hru a předstíral tak, že The Sinking City patří právě jemu. Nacon si od vývojářů vyžádal zdrojový kód hry a spustil i kompletní marketingovou kampaň. Navenek to tedy vypadalo tak, že majitelem a vlastníkem práv je společnost Nacon. Práva na značku má přitom vlastnit Frogwares a Nacon má ukrajinskému týmu dlužit přibližně jeden milion eur.

Přečtěte si také: PlayStation utratí stovky milionů dolarů za exkluzivity od jiných studií

Vývojáři pro PS5 připravili nativní 4K rozlišení (3840x2160) při 60 snímcích za sekundu, vyšší vizuální kvalitu, rychlejší načítání, další úkoly z dodatečného obsahu Merciful Madness (v rámci Deluxe Edition, DLC lze koupit samostatně), využili funkce ovladače DualSense a podporují nabídku aktivit v menu konzole.

The Sinking City se ve verzi pro PS5 prodává za 50 eur. Na českém PS Store je to 1319 Kč za normální edici a 1709 Kč za Deluxe Edition. Hra obsahuje české titulky.

The Sinking City je detektivní adventura zasazena do otevřeného světa inspirovaného H. P. Lovecraftem. Dějištěm je částečně zaplavené město Oakmont, které ovládly nadpřirozené síly. Jako soukromý detektiv musíte vyřešit záhadu.