Farming Simulator od švýcarského studia Giants Software, které má kanceláře také v Brně, si dokázal získat hráče po celém světě. Jeho fanoušci ale byli s vývojem série nespokojeni a rozhodli se vytvořit vlastní zemědělský simulátor. V roce 2018 od hráčů na Kickstarteru vybrali téměř 174 tisíc euro, krátce poté spustili early access verzi a nyní vydávají kompletní hru, kterou budou postupně rozšiřovat.

Professional Farmer: Cattle and Crops vyšel na počítače a má představovat novou generaci zemědělského simulátoru. Pomocí různých strojů budete pracovat na polích, případně koordinovat úkoly svých pracovníků, což je velká inovace oproti zmíněnému Farming Simulatoru – v Cattle and Crops můžete zadávat spolupracovníkům řízené umělou inteligencí úkoly a oni dokážou i odvést vlek z pole na váš statek.

Pochopitelně nechybí ani hospodářská zvířata, o která se staráte. Tvůrci kladli důraz na detailní stroje, autentický pocit z řízení velkých strojů, realistické počasí a fyziku bahna. Právě bahno bylo jedním z milých překvapení vývojových verzí - oproti Farming Simulatoru se povrch pole mění v závislosti na počasí a při dešti se do bahna boří kola traktoru.

Professional Farmer: Cattle and Crops vás provede jednotlivými úkony, vše vás naučí a poté vás nechá, abyste si užívali volnost a snažili se vydělat peníze na koupi dalších strojů. Autoři mysleli i na nezkušené hráče a nabízejí úrovně obtížnosti od arkády až po profesionální simulaci. Plus hra podporuje modifikace pro stroje i mapy.

Přečtěte si také: Farming Simulator 19 přibližuje alpské prostředí a nové stroje

Hráči jsou s vývojem titulu spokojeni a těší se na další obsah. Současná verze neobsahuje multiplayer a bohužel ani české titulky. Na lokalizaci a online hraní dojde později, jak německé studio masterbrain-bytes slíbilo v tiskové zprávě.

Pokud hledáte nový zemědělský simulátor a nevadí vám větší důraz na realistické zpracování, včetně těžkopádného řízení traktorů a kombajnů, tak Professional Farmer: Cattle and Crops koupíte na Steamu za 23,99 eur. 20% sleva je platná do 22. 10. Poté hra bude stát 29,99 eur. Později jsou v plánu i konzolové verze.