Irská folková zpěvačka a skladatelka Eabha McMahon, známá pod uměleckým jménem AVA, v pořadu Lunchbox irské rozhlasové stanice WLR FM prozradila, že na PlayStation se chystá velký remake.

„Zrovna nedávno jsem s Michaelem McGlynnem napsala píseň pro PlayStation hru,“ řekla McMahon. „Stalo se to asi před rokem a půl, bylo to zrovna v době, kdy udeřila pandemie.“

Pro tento blíže neurčitý velký projekt připravila skladbu v irštině společně s Michaelem McGlynnem. Ten je zodpovědný za celý soundtrack k tajemnému titulu – hudbu vytváří společně se svou ženou a dcerou, která tuto konkrétní skladbu nazpívala.

„Michael se mi ozval a prostě mi řekl: Poslyš, píšeme hudbu pro remake hry pro PlayStation, a to on dělá často, napsal spoustu textů pro různé hry, které jsou velmi známé, ale já sama nehraji,“ uvedla dále.

V remaku pro PlayStation má irština hrát důležitou roli, ale ani sama Eabha McMahon neví, o jakou hru se přesně jedná. Teprve nedávno se dozvěděla, že je to velká hra.

K oznámení má dojít v prosinci letošního roku (pravděpodobně na předávání cen nejlepším hrám – The Game Awards 2021 se vysílá 9. 12.). McMahon řekla o Vánocích. Vánoční oslavy v Irsku tradičně začínají 8. 12.

Možná nejde o first-party hru od Sony. Nahrává tomu skutečnost, že Yasunori Mitsuda, skladatel podílející se na sériích Chrono, Xeno a Shadow Hearts, minulý týden na Twitteru zveřejnil fotografii McGlynna a jeho dcery, jak se na dálku připravují. Samozřejmě je možné, že tata fotka nemá s projektem, o němž hovoří McMahon, nic společného.

Nicméně, zatím to vypadá na remake Xenogears. Původní hru vydala společnost Square Enix v roce 1998 na PlayStation.