Konami odkládá vydání první aktualizace pro eFootball 2022. Vývojáři na opravu hry potřebují více času a hráči se musí smířit s tím, že ještě nějakou dobu bude bezplatný fotbal v horší verzi. Před časem společnost přiznala, že eFootball 2022 není ve verzi 1.0.

V současné době nevíme, kdy eFootball 2022 bude v očekávané kvalitě. Původně měla být první aktualizace dostupná koncem tohoto měsíce. Nyní se ale zástupci Konami upřímně omlouvají za zpoždění a způsobené nepříjemnosti. Doufají, že čas navíc jim umožní přinést všem lepší titul.

Vydání patche se očekává na začátku listopadu, i když tvůrci datum zatím nepotvrdili. Místo toho zdůraznili, že současná verze eFootballu 2022 je 0.9.1. Už dříve Konami vydání hry označila v podstatě za demo budoucí hry. Přesto ale tuto verzi provází řada problémů, včetně početného množství chyb, špatné umělé inteligenci a opravdu špatných modelů fotbalistů.

eFootball vyšel 30. 9. 2021 na PC a konzole PlayStation a Xbox. Ve všech verzích je hra zdarma a běží na Unreal Enginu 4.

PC verze se na Steamu stala nejhůře hodnocenou hrou v historii této platformy od Valve. Hráči v uživatelských recenzích píšou o odpadu a grafice, která by měla být na mobilech, ale ne na počítačích. Ve srovnání má dokonce i FIFA 15 lepší kvalitu.

Současná verze hry nabízí hraní proti umělé inteligenci nebo kamarádovi offline s devíti plně autentickými kluby. Vybrat si můžete: FC Barcelona, FC Bayern München, Juventus, Manchester United, Arsenal FC, SC Corinthians Paulista, CR Flamengo, CA River Plate a São Paulo FC. Na výběr je šest stadionů: Camp Nou, Old Trafford, Allianz Stadium, Emirates Stadium, Allianz Arena a eFootball Stadium.

První aktualizace má přinést další režimy a funkce, stejně tak vydání hry pro Android a iOS.