Velké plány mají nejen v Take-Two, kteří chtějí do pěti let vydat 93 her, ale také v Embracer Group. Pod tuhle švédskou společnost spadá THQ Nordic, Koch Media, Deep Silver, Coffee Stain Holding a celá řada tvůrčích týmů, včetně českých Warhorse Studios, Saber Interactive, Piranha Bytes nebo Volition. Společně vlastní více než 160 značek, včetně Saints Row, Goat Simulator, Dead Island, Darksiders, Metro, MX vs ATV, Kingdoms of Amalur, TimeSplitters, Satisfactory, Wreckfest, World War Z či Kingdom Come.

Embracer Group se chlubí tím, že mají ve vývoji 69 dosud neohlášených her. Celkem je v aktivním vývoji 118 her. Toto rozsáhlé portfolio zahrnuje hry jako Biomutant, Destroy All Humans Remake, Wasteland 3 a mnoho dalších projektů, které budou v následujících letech vycházet. Jen pro zajímavost, divize tvoří více než 3000 vývojářů po celém světě.

Embracer Group v posledních letech především nakupovali, investovali do studií a práv na známé, starší značky. Přesto meziroční prodeje vzrostly o 115 procent, zejména díky titulům jako Metro Exodus, Darksiders Genesis a Remnant: From the Ashes. V následujících letech mají čísla nadále růst, protože na svět se podívají nové díly ze sérií Saints Row, Metro, Darksiders či Dead Island.

Pokud vám přijde, že v Embracer Group by mohli zpomalit a věnovat se tomu, co už mají, tak jejich plány jsou jiné. Celkem má švédský holding připraveno 1,6 miliardy švédských korun (přibližně 166 milionů dolarů) na další akvizice. Podle představitelů společnosti probíhá několik diskuzí se studiemi, majiteli franšíz a vydavateli v herním průmyslu. Můžeme tak očekávat, že Embracer Group opět něco koupí. Co nebo kdo to bude tentokrát?

Otázkou zůstává, co Embracer Group berou jako hru. Těch 118 her ve vývoji nemusí být totiž přímo hry. V tomto velkém čísle mohou být zahrnuty dodatečné balíčky, různé expanze atd. Každopádně, nové Saints Row a Dead Island 2 máme čekat nejdříve v dubnu 2021. Do té doby se na svět podívají tituly Biomutant, Chorus, Deep Rock Galactic, Destroy All Humans!, Iron Harvest, Ride 4, SnowRunner (DLC), Wasteland 3, WWE2K Battlegrounds (ve spolupráci s 2K) a další hry, kterým ještě nezačala marketingová kampaň. Slibován je nám také plnohodnotný remake Gothicu, ale ne do 31. 3. 2021. Ten bude potřebovat více času, na starost ho má nově vzniklé studio v Barceloně.

Při takovém počtu projektů nechápu zmínku o tom, že počínaje dalším fiskálním rokem (1. dubna 2021) chce skupina vydávat minimálně jeden AAA titul za 12 měsíců. Už to naznačuje, že těch 118 her ve vývoji nebudou vše AAA, případně že jde i o expanze/DLC.

Pokud toužíte po Saints Row za každou cenu, tak již zítra vychází remaster Saints Row: The Third pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.