Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

Z letošního Battlefieldu se pomalu ale jistě stává jedno z nejhůře držených „tajemství“ tohoto roku. Ačkoli oficiálně už dávno víme, že se ho dočkáme a oficiální odhalení bude už 9. 6., dodnes jsme z něho právě oficiální cestou neviděli v podstatě nic… Tou neoficiální cestou? Na povrch se dostala řada informací, obrázky, útržky interního traileru, následně trailer samotný a nyní další porce obrázků.

Jejich pravost nebo aktuálnost je samozřejmě stále diskutabilní, ačkoli jim kredibilitu přidává především Tom Henderson, který je v komunitě Battlefieldu známý hlavně jako prominentní insider.

Tohle všechno jde ruku v ruce s krátkým oficiálním textem, který byl zaslaný dalším prominentním účtům a lidem z komunity Battlefieldu.

Někteří z vás se chtějí vrátit domů – to je ten nejlidštější instinkt. S těžkým srdcem vám musím ovšem říct pravdu. Nemáte se kam vrátit. Otázka, kterou si nyní musíme položit, zní: přijmeme svůj osud? Nebo se odvážíme bojovat za lepší svět? Nikdo vás nemůže nutit do boje, ale já říkám všem, kteří slyší můj hlas…

Pokud umíte střílet ze zbraně, pokud umíte ošetřit ránu, pokud umíte ud— spoušť— Ti, kteří nemohou – vás potřebují – my vás potřebujeme. Válka je jediná cesta domů,“ zmiňuje text.

Přečtěte si také: Sérii Battlefield má nově na starost bývalý šéf konkurenčního Call of Duty

Ten mezi řádky dost možná lehce potvrzuje dřívější úniky o tom, že se bude hra točit kolem třetí světové války a celosvětového konfliktu. Jestli je to pravda ale ukáže až čas. Na celé věci je ovšem zajímavá ještě jedna věc. Datum předání této zprávy je totiž podle všeho v 3600 hodin vojenského času. Což je samozřejmě o trochu větší číslo, než kolik má den hodin ve skutečnosti. To o to více evokuje, že by se měla hra odehrávat v blízké budoucnosti.

Uvidíme tedy, jaká bude nakonec realita. Na to samozřejmě nemusíme čekat už dlouho. 9. 6., tedy tato nadcházející středa, je už v podstatě za rohem. A kdo ví, možná se hry dočkáme i na Game Passu. Ano, i takové zvěsti kolují internetem. A vlastně nejsou úplně nepodložené.

Twitterový účet Game Passu totiž při zveřejnění her, které se na něj v průběhu června dostanou, napsal „[June] je náš oblíbený měsíc. Rýmuje se se [soon].“ Stejnou myšlenku před časem napsal twitterový účet Battlefieldu lákající na brzké odhalení hry.